BRITANSKA PROFESORKA: Okej da se studenti prostituišu za školarinu, to je kao rad u kafiću!
Foto: AP 2014

Prosvetna radnica!

BRITANSKA PROFESORKA: Okej da se studenti prostituišu za školarinu, to je kao rad u kafiću!

Planeta -

Posao striptizete ili prosistutke ne razlikuje se od rada u kafiću, prostitucija sama po sebi nije štetna i studente treba podržavati u tome, tvrde profesorke Trejsi Sagar i Debi Džouns.

Svaki peti student/kinja radi u industriji seksa, pokazalo je trogodišnje istraživanje sprovedeno na 6.773 studenata u Velikoj Britaniji, a jedan od 20 prostituiše se da plati troškove školovanja i studentskog života.

Profesorka kriminalistike Univerzitetu Svonzi Trejsi Sagar ne vidi u tome niikakav problem "ako to onome ko to radi ne predstavlja psihički problem, seksualni rad sam po sebi nije štetan i studenti ne bi trebali da budu žigosani ili kažnjavani zato što pružaju seksualne usluge".

"Pa koja je razlika između seksualno eksplicitnih radnji pred veb-kamerom i posla u kafiću?", zapitala se ona na Naučnom festivalu u Čeltnamu i šokirala naciju, koja je ove njene izjave nazvala "neverovatno neodgovornom i glupom".

"Pitanje je da li ih iskorišćavaju dok to rade, da li ih posao psihički i fizički iscrpljuje, da li dolaze na vreme na predavanja", objašnjava profesorka Sagar, koja je inače radila u Metropoliten policiji.

Na pitanje da li će zarađivanje od seksa pred veb-kamerama postati deo studentskog života, profesorka Sagar kaže: "Pogledajte činjenice - 22 odsto to već rade".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track