BRITANSKI POLITIČAR PONOVO ŠOKIRA Faradž je Englesku izveo iz EU, a sada želi da pocepa Kaliforniju!
Foto: Youtube/Printscreen

Na pomolu nova kriza

BRITANSKI POLITIČAR PONOVO ŠOKIRA Faradž je Englesku izveo iz EU, a sada želi da pocepa Kaliforniju!

Planeta -

Najdžel Faradž, engleski političar i bivši lider Nezavisne partije Ujedinjenog Kraljevstva (UKIP) koji je imao važnu ulogu u izlasku Velike Britanije iz EU-a, sada želi da pocepa i Kaliforniju.

Faradž u medijima aktivno podržava projeakt podele američke države Kalifornije. Glavni razlog cepanja su suprotni stavovi istoka i zapada Kalifornije. Cilj je da se izoluje holivudska elita koja je prva počela da priča o odvajanju posle izbora Donalda Trampa za predsednika.

Kao što liberalni zapad ne želi da bude deo države u kojoj je na vlasti Tramp tako ni konzervativni istok Kalifornije ne želi da živi u istoj saveznoj državi s holivudskim liberalima. Faradž smatra da bi velika prednost mogla da mu bude eventualna podrška američkog predsednika koji bi u slučaju nastajanja Istočne Kalifornije imao još jednog republikanskog senatora.

Plan Faradžovog tima je održavanje referenduma na dan kongresnih izbora najesen 2018. Kako nalažu kalifornijski zakoni, od približno 40 miliona stanovnika Kalifornije njih 365.880 mora da potpiše peticiju kako bi se referendum održao.

Faradž projektu želi da pristupi na isti način na koji je pristupao i Bregzitu - okretanjem običnih ljudi protiv liberala, samo ovaj put liberala Los Anđelesa. Medijima je izjavio da će to biti sukob holivudske elite s ljudima koji žele da raskinu s lošom vlašću. Dodao je kako je najmanje 78 posto stanovnika Kalifornije nesrećno svojom vlašću i nezadovoljno načinom na koji se vodi šesta najveća svetska ekonomija.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 6.epizoda: Ovo je novi jastreb u srpskom jatu!

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track