CEO BERLIN SLAVI NEPOZNATOG JUNAKA: On je trčao za ubicom i pomogao policiji da ga uhvati!
Foto: Reuters

Nije hteo da ga pusti

CEO BERLIN SLAVI NEPOZNATOG JUNAKA: On je trčao za ubicom i pomogao policiji da ga uhvati!

Planeta -

Još se ne zna ko je čovek koji je s mobilnim telefonom u ruci trčao za vozačem i sve vreme obaveštavao policiju o njegovom kretanju.

Portparol berlinske policije ispričao je da je ubica, kad se kamion zaustavio, istrčao iz kamiona i potrčao prema čuvenom parku Tirgarten, ali iza sebe nije primitio nepoznatog heroja koji ga je pratio i alarmirao policiju.

"Policija ga je sustigla kod Kapije pobede. Hrabri svedok je nazvao policiju nakon što ga je pratio više od jednog kilometra. Vozaču kamiona verovatno je bilo u planu da se izgubi u mraku, ali srećom nije uspeo", rekao je Vinfred Vencel usput potvrdivši da je u kamionu pronađeno mrtvo telo poljskog državljanina. On je bio vozač kamiona koji je prevozio čelik iz Italije u Berlin. Vlasnik poljske firme, prenose nemački mediji, rekao je je kamionom trebalo da upravlja njegov rođak, inače vrlo odgovorna osoba.

"Kontakt s njim smo izgubili oko 15 sati. Pretpostavljam da je neko ukrao kamion, a da se mom rođaku nešto dogodilo", izjavio je vlasnik poljske firme u čijem vlasništvu se nalazi kamion. Nažalost, pretpostavke su bile tačne.

Nemački mediji spekulišu da se radi o migrantu iz Pakistana ili Avganistana, a najdalje je otišao Berliner koji je bez upitnika objavio da je terorista Pakistanac koji je u Nemačku došao u februaru ove godine. Više informacija će biti dato u 13 sati, za kada je berlinska policija najavila konferenciju za novinare.

Ipak, policija je rano jutros potvrdila da je napad izveden s namerom. Još uvek ne koriste reč terorizam, ali sada su stvari mnogo jasnije. Nekoliko sati kasnije poljski sajt money.pl objavila je da je kompanija ipak uspela da dođe do nekih informacija pomoću satelitskog praćenja.

"U 15.44 neko je pokušao da upali kamion, a narednih sat vremena se ništa nije događalo. Sledeći pokušaj paljenja usledio je u 16.52 i motor je radio sve do 17.37, ali se vozilo nije pomeralo. U međuvremenu bilo je još nekoliko pokušaja paljenja, a kamion je počeo da se kreće tek u 19.34 - rekli su iz kompanije potvrdivši da vozač nije palio motor da bi ugrejao kabinu!... Drugi sistem služi za grijanje kabine. Očigledno je neko prvi put seo u kamion i nije imao pojma kako se njime upravlja", navodi se.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track