ČEŠKI GENERAL OBJASNIO SUKOB NATO I RUSA: Evo zašto bi Rusiji odgovaralo da ih ODMAH napadnu
Foto: Printscreen Youtube

Sukob iz drugog ugla

ČEŠKI GENERAL OBJASNIO SUKOB NATO I RUSA: Evo zašto bi Rusiji odgovaralo da ih ODMAH napadnu

Planeta -

Češki general Hajnek Blaško u intervjuu češkom "Parlamentarnom listu" govorio je o trenutnom sukobu na relaciji Rusija - NATO, pa je šaljivo odgovorio i na pitanje kada bi bilo najbolje napasti Rusiju u slučaju sukoba.

Naime, on se osvrnuo na vežbe NATO-a rekavši da ako se radi samo o koordinaciji sile u slučaju mogućeg napada "onda je to uredu".

"Ipak, ako je cilj da se isprovocira potencijalni neprijatelj, to nije ok i direktno je u suprotnosti sa deklarisanim ciljevima NATO", rekao je on.

Jednog čitaoca je zanimalo i da li će doći do rata između Rusije i NATO, i ako se to desi kada bi bilo najbolje napasti Ruse.

General je odgovorio u šaljivom tonu, citirajući vic koji kruži internetom.

"Obama i njegovi generali u Pentagonu vode diskusiju, i ne mogu da se slože kada je najbolje napasti Rusiju. Onda odluče da pitaju Francuze a oni im kažu: Ne znamo, ali sigurno nije na zimu, to se pokazalo pogrešno. Onda pitaju Nemce: Ne znamo, ali sigurno nije dobro na leto. Mi smo već probali...Na kraju neko predloži da pitaju Kineze jer su oni progresivni i imaju uvek dobre ideje. A Kinezi im odgovore: Sad ih napadnite! Rusija je počela da gradi Snagu Sibira, Turski tok, kosmodrom Vostočni, most na Krimu a uskoro žele i da unaprede Bajkalsko-amursku magistralu, naprave nove objekte za Svetsko prvenstvo u fubalu i atletici, a planiraju i da proizvode naftu na Arktiku... Sad ih napadnite, jer im je sad im treba najviše zarobljenika da rade!"

(Parlamentnilisty.cz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track