ČURKIN UBIJEN ZBOG SARADNJE PUTINA I TRAMPA? Smrt pod velom misterije!
Foto: AP, Profimedia

Teorija zavere: Nepoznat uzrok smrti

ČURKIN UBIJEN ZBOG SARADNJE PUTINA I TRAMPA? Smrt pod velom misterije!

Planeta -

Iznenadna smrt Vitalija Čurkina, ambasadora Rusije pri UN, obavijena je velom misterije nakon što autopsijom nije utvrđen njen uzrok! Njujorški eksperti za sudsku medicinu, koji su obavili autopsiju, nisu utvrdili uzrok smrti i naložili su dodatne analize, a sve se obavlja pod budnim okom Moskve.

Njujorški eksperti za sudsku medicinu, koji su obavili autopsiju, nisu utvrdili uzrok smrti, naloživši dodatne analize.Džuli Bolser, portparolka kancelarije za sudsku medicinu u Njujorku, rekla je da je slučaj Čurkinove smrti prosleđen njihovoj kancelariji iz bolnice. Mediji su spekulisali da je Čurkin preminuo od posledica srčanog udara.- Potrebna su dodatna ispitivanja, zbog čega smo naložili dodatne toksikološke i druge analize, koje mogu potrajati i nedeljama - rekla je Boslerova.Kancelarija za sudsku medicinu nadležna je da ispita smrtne slučajeve koji su se dogodili iznenada ili kada je osoba bila naizgled zdrava, kao i slučajeve smrti koji su posledica nasilja, nesreće ili samoubistva. Na internetu je sve više pristalica teorija zavere da je Čurkin ubijen kako bi se sprečilo uspostavljanje saradnje između Donalda Trampa, predsednika SAD, i njegovog ruskog kolege Vladimira Putina. Sam Tramp je otkrio da je Čurkin imao značajnu ulogu u saradnji dve zemlje.- Ambasador Čurkin je imao ključnu ulogu u saradnji između Amerike i Rusije kad je reč o svetskoj bezbednosti - rekao je on.Ruski predsednik Putin je naglasio da je Čurkin, bez preuveličavanja, bio jedan od najznačajnijih diplomata - profesionalac najvišeg nivoa, čovek izuzetne inteligencije i neobične energije, retke harizme i smisla za humor:- Zasluge Vitalija Čurkina teško je oceniti. Njemu su poveravane odgovorne funkcije. Tokom deset godina, nekad u krajnje napetim uslovima, on je čvrsto i dosledno branio ruske pozicije o najvažnijim pitanjima, što je zahtevalo ogromne napore i veliko samoodricanje - rekao je Putin.

Otopljavanje počeloLavrov razgovarao sa TilersonomSergej Lavrov, šef ruske diplomatije, razgovarao je sa Reksom Tilersonom, državnim sekretarom SAD, o bilateralnim odnosima, potvrđeno je u Moskvi, uz napomenu da je telefonski razgovor održan na inicijativu američke strane.- U ime američke vlade, državni sekretar je izrazio iskreno saučešće zbog prerane smrti Vitalija Čurkina, kojeg su dobro poznavali mnogi Amerikanci. Lavrov i Tilerson su razmenili mišljenja o aktuelnim pitanjima međunarodne politike i bilateralnim odnosima - navedeno je u saopštenju.

Ne propustite

DANAS U KURIRU POKLON DODATAK GURMAN: Provereno dobro

Uz naše savete spremite jela, koja će svi obožavati

U današnjem poklon dodatku Gurman pronaći ćete najbolje recepte za rolat sa spanaćem, mekane perece, kiflice s makom i pikantnu urnebes i zdravu zimsku salatu.

Za predjelo predlažemo da napravite rolnice sa sirom, a za ručak podvarak.

Pored toga, saznaćete sve o novoj akciji koju vam pripremaju Kurir i Delimano.

Ne propustite najbolju zbirku recepata i kulinarskih saveta!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track