DECA SU BILA PREPLAŠENA, KRILA SU SE U KOKOŠINJCU: Ovo je kuća u kojoj je manijak držao 12 devojčica
Foto: Printscreen YT

Stravično

DECA SU BILA PREPLAŠENA, KRILA SU SE U KOKOŠINJCU: Ovo je kuća u kojoj je manijak držao 12 devojčica

Planeta -

Policija je otkrila kako je izgledo trenutak kada su zakucali na vrata kuće u Pensilvaniji, gde je Li Keplan (51) držao zatočeno 12 devojčica starih između šest meseci i 18 godina, a navodno je s jednom od njih imao dvoje dece

Kada je policija došla preplašena deca su se rastrčala, neki su se sakrili u kokošinjac iza kuće.

Detektivima je od ranije bila poznata ova kuća, čije dvorište je izgledalo neuredno sa nepokošenom travom i zatamnjenim prozorima na kući.

Pre dve godine se u njoj desio požar. I tada je policija primetila decu, za koju je Kaplan rekao da su kod njega dok im se kuća renovira, ali, dve godine kasnije deca su i dalje tu.

Savilja Stoltfus, rekla je da je majka desetoro od 12 dece, a kada je policija ispitivala tvrdila je da se ništa loše nije dešavalo, dok komšije koje su prijavile monstruma tvrde drugačije.

Džen Bec koja je prva kontaktirala policiju, rekla je da joj je Keplan oduvek bio sumnjiv. Često se čula muzika iz unutrašnjosti kuće, ali Keplan nikad nije otvarao vrata, niti su komšije ikad videle ženu u tom dvorištu koja bi mogla da bude majka ove dece.

Prozori kuće su uvek bili prekriveni, a plava svetlost se probijala kroz njih.

U kući su istražitelji pronašli vazdušne jastuke, avokado koji je rastao ispod lampi, muzičke instrument, jevrejske knjige i drugi obrazovni materijal.

Najstarija devojčica, koju je Kaplan seksualno zlostavljao, ispričala je policiji da su je roditelji zbog teške materijalne situacije prodali njemu. Nesrećna devojčica je imala samo 14 godina kad je zločincu rodila prvo dete, s kojim sada ima dve ćerke jednu od šest meseci, drugu od tri godine.

Vlasnik kuće Li Keplan je optužen za seksualno zlostavljanje najstarije devojčice, a zločin se događao poslednje tri godine. On je uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za seksualno zlostavljanje, teške bludne radnje i pedofiliju.

Sve devojčice su trenutno u sigurnoj kući, a policija nije htela da otkriva njihove identitete, niti njihovu trenutnu lokaciju.

(CNN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track