DEČAK SE UBIO JER NIJE MOGAO DA TRPI ZLOSTAVLJANJE: Njegovo oproštajno pismo će vam slomiti srce
Foto: Printscree FB

Neopisiva tuga

DEČAK SE UBIO JER NIJE MOGAO DA TRPI ZLOSTAVLJANJE: Njegovo oproštajno pismo će vam slomiti srce

Planeta -

Danijel Ficpatrik (13) sa Stejten Ajlenda u Njujorku oduzeo je sebi život pošto je postao žrtva mobinga od strane svojih vršnjaka u školi.

Dečak je ostavio srceparajuću oproštajnu poruku u kojoj navodi da su stari prijatelji prestali da razgovaraju s njim i nisu ga voleli.

"Odustajem", napisao je Danijel, koji je na jesen trebao da krene u srednju školu.

"Ni nastavnici nisu učinili ništa povodom toga!", piše u belešci.

Forenzičari su istragom utvrdili da je uzrok Danijelovove smrti samoubistvo vešanjem. Danijelov otac, takođe Danijel Ficpetrik, postavio je na svojoj Fejsbuk stranici video u kome zahvaljuje ljudima na podršci.

U njemu osuđuje i dečake koji mučili njegovog sina kao i katoličku školu u kojoj su dečaku navodno govorili: "Biće sve u redu… Ove stvari će proći" kada je nesrećni tinejdžer došao da moli za pomoć.

"Hvala svim ljudima na podršci, na vašim mislima i vašoj utehi", kaže Danijelov otac u videu.

"Priča moga sina je javna, da svet vidi i da svet zna za bol kroz koju je prošao. Svakim danom mi nedostaje sve više. Nijedan roditelj ne bi trebao da sahrani svoje dete. Njedno dete ne bi smelo da prođe kroz ono što je moj sin prošao", nastavlja.

"Roditeljima dečaka koji su mučili mog sina, jedino što mogu da poručim je da se nadam da nikada neće morati da osete ovo kroz šta sada prolazi moja porodica. Nadam se da čete ostati uz vašu decu svaki dan i noć do kraja života i njihovih prirodnih života. Ne shvatam ovo više. Vaša mala čudovišta uzela su to od mene i moje žene", nastavio je.

Danijelova majka Maurin Ficpatrik rekla je za Dejli Njuz da se seća svog sina kako govori da želi da nasilnici – koje je imenom i prezimenom naveo u svojoj oproštajnoj poruci– "znaju šta su mi uradili i kako se osećam".

Danijel i Maurin tvrde da su nasilnici spomenuti u oproštajnoj poruci njihovog sina svakodnevno na časovima fizičkog gađali loptama i nazivali ga pogrdnim imenima.

"Deni je uvek bio višak. Dolazio je do mene i molio me da nađem decu koja bi se igrala s njim. Druga deca će reći da su mislili da je čudan", kaže Maurin.

Škola nije učinila ništa da spreči ili pomogne u toj targičnoj situaciji.

"Osećao je kako cela škola zna šta se događa i da mu se smeju iza leđa. Ponizili su ga", rekla je Maurin.

"U svetlu ove tragedije preispitujemo našu politiku veznu uz zlostavljanje i treninga prevencije. Direktor, učitelji i osoblje Katoličke kademije svetih anđela slomljenog su srca zbog gubitka Denija Ficpetrika. Mi pitanje zlostavljanja shvatamo vrlo ozbiljno i rešavamo svaki incident koji nam se iznese", rekao je portparol biskupije Bruklin- Kvins.

Na stranici GoFundMe pokrenuta je akcija kako bi se skupio novac za Danijelovu sahranu i do sada su ljudi uplatili mnogostruko više od nužnog iznosa.

(Njujork Dejli Njuz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja