DEVOJČICA (4) UBIJENA IZ OSVETE: Moja Luna mi je umrla na rukama, nemam više nikog!

Tuga: Sestra Dejana Mandića za Kurir

DEVOJČICA (4) UBIJENA IZ OSVETE: Moja Luna mi je umrla na rukama, nemam više nikog!

Planeta -
Ništa više nemam od brata, rekla Dženeta Rajković iz Geteborga nakon što je njen brat Dejan Mandić raznesen bombom u autu u kom je bila i Luna (4)

GETEBORG - Moja Luna mi je umrla na rukama. Izgubila sam i brata i njegovo dete, ništa više od njega nemam, kroz plač je za Kurir rekla Dženeta Rajković, sestra Dejana Mandića (29), koji je sa ćerkom Lunom (4) poginuo kada je njegov automobil bombom raznet u petak uveče u švedskom gradu Geteborgu.- Luna je tog dana bila slobodna, pa nije otišla u vrtić. Krenula je sa Dejanom i njegovim prijateljima na pecanje. U povratku im je neko na automobil postavio bombu koja je eksplodirala i sve ih ubila - potreseno govori Dženeta i dodaje da jedno nevino dete nije bilo krivo ni za šta.- Pod tabletama smo svi. I roditelji i moja snaja Dušica, Lunina majka. Ona od bola ne može da govori - priča sestra stradalog Dejana, inače Srbina poreklom iz Banjaluke, koji je u Geteborgu poznat po kriminalnim radnjama.

Robert Karlson, šef policije tvrdi da ne zna da li se radi o osveti i da je istraga u toku.

Kako je istakla Rajkovićeva, ona je za tragediju saznala dok je bila na poslu.

- Dušica je gledala televiziju i videla šta se dogodilo. Pozvala me je i samo mi rekla: „Svi su mrtvi.“ Otišle smo u bolnicu i naša Luna je tada još bila živa, ali je ubrzo preminula. Umrla mi je na rukama - rekla je kroz grcaje neutešna Rajkovićeva, koja je ranije otkrila da su njeni i Dejanovi roditelji bili u Banjaluci kada se tragedija dogodila i da ona nije imala snage da im kaže da je i Luna poginula.Pored Dejana Mandića i Lune, u automobilu koji je raznesen nalazili su se i Edis Alihodžić, poreklom iz Sandžaka, i Mića Nikolić, koji je tek nedavno otišao u Švedsku. Njih dvojica su od siline eksplozije kojom je uništeno njihovo vozilo u naselju Torsland preminuli na mestu, kao i Dejan, dok su lekari pokušavali da spasu život nesrećne četvorogodišnjakinje. Ona je davala znake života, ali je ipak umrla u bolnici.Kako Kurir saznaje, Dejan je u Geteborgu živeo sa suprugom Dušicom, ali se od nje navodno nedavno razveo, nakon čega se ona odselila iz porodične kuće.Inače, Geteborg je poznat po čestim okršajima brojnih kriminalnih grupa. Neretko su njihovi članovi i ljudi sa naših prostora.

Edis Alihodžić dovodio se u vezu sa sumnjivim poslovina van zakona, zbog čega je više puta bio optuživan pred sudom. Veruje se da je on bio prava meta napada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track