DIKTATOR KRIJE GODINE: Konačno otkriveno koliko je star Kim Džong Un!
Foto: Reuters

dugo čuvana tajna

DIKTATOR KRIJE GODINE: Konačno otkriveno koliko je star Kim Džong Un!

Planeta -

Otkad je došao na vlast, život Kim Džong Una velikim je delom prava je misterija.

O njegovoj se mladosti i odrastanju ne zna gotovo ništa, osim da je neko vreme živeo u Švajcarskoj gde je pohađao prestižnu školu, pod lažnim imenom.

Čak je i datum njegovog rođenja godinama predmet rasprava. Prema službenoj verziji režima, Kim Džong Un je rođen 8. januara 1982. godine. Južna Koreja je međutim uverena da je rođen 8. januara ali 1983. godine. Zanimljivo je da je taj datum potvrdio i bivši košarkaš Denis Rodman koji je nekoliko nedelja proveo u Severnoj Koreji u društvu diktatora.

No, SAD ima svoju verziju. Naime, kada je američko Ministarstvo finansija pre nekoliko dana objavilo nove sankcije za severnokorejski režim, u njima su kao datum rođenja Kim Jong Una naveli 8. januar 1984. godine, piše Yahoo Finance.

Dakle, prema službenom stavu SAD, severnokorejski lider ima 32 godine, dve manje od službene verzije Severne Koreje. Naravno, i dalje ostaje pitanje je li ovaj podatak tačan, ali ako i nije, gotovo je sigurno najbliži istini. Kada su pak rođendani poznatih ličnosti u pitanju, Kim Džong Un je u zaista dobrom društvu. Osmog januara su na primer rođeni i Elvis Prisli, Dejvid Bouvi i Stiven Hoking.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track