Dmitrij Peskov: Putin i Tramp ko jaje jajetu!
Foto: Reuters, AP

Portparol Kremlja uporedio svog šefa i novog lidera SAD

Dmitrij Peskov: Putin i Tramp ko jaje jajetu!

Planeta -

I ruski i američki predsednik smatraju da im je njihova zemlja na prvom mestu, kaže Dmitrij Peskov

NJUJORK - Predsednik Rusije Vladimir Putin i novi predsednik Amerike Donald Tramp baš su slični kad je reč o pogledu na svet i spoljnu politiku.To je tokom posete Njujorku poručio portparol Kremlja Dmitrij Peskov.- Dvojica lidera baš liče u osnovnom pristupu međunarodnoj politici. Obojica su koristila skoro iste termine u svojim govorima poslednjih nedelja: naglašavaju da im je njihova zemlja na prvom mestu, ali žele dobre odnose sa ostatkom sveta. Rusija se nada njihovom dobrom odnosu - rekao je Peskov i dodao da je ipak potrebno vreme za obnovu poverenja. Odnosi dve zemlje su na najnižoj tački od kraja Hladnog rata.

Peskov je u intervjuu za AP potvrdio da su ruski eksperti bili u kontaktu sa članovima Trampovog osoblja, ali je ponovio da ruska vlada i njene službe nemaju nikakve veze sa sajber-napadima za koje su optuženi.- Kad Tramp bude položio zakletvu, 20. januara Putin će željno iščekivati razgovor s novim američkim liderom - kazao je Peskov.Rusija i SAD, dodaje, moraju zajedno da se pozabave “veoma opasnim pitanjem globalnog terorizma”.- Živimo u veoma, veoma opasnom svetu. I Rusija i Putin se zaista nadaju da postoji šansa za optimizam u odnosima sa SAD - poručio je Peskov.

Rasmusen želi razdorNAPADNI RUSE ILI ĆE NATO NESTATIBivši šef NATO Anders Fog Rasmusen poručio je Trampu da mora delovati protiv “ruske agresije” ili će doživeti “početak kraja” Alijanse:- Američki predsednik mora pokazati snagu jer Putin poštuje samo čvrstu ruku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja