Dodik: Imamo većinu od 44 poslanika
Foto: Dado Djilas

Vladajuća koalicija SNSD-DNS-SP

Dodik: Imamo većinu od 44 poslanika

Planeta -
Tu su i dva poslanika koje predvodi lider Napredne Srpske Adam Šukalo, i dva poslanika koji nisu bili u ovoj političkoj grupaciji, kazao je lider SNSD

BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je danas da postojeća vladajuća koalicija SNSD-DNS-SP ima skupštinsku većinu od 44 poslanika.

On je naveo da će se ta većina potvrditi na na konstitutivnoj sednici parlamenta RS 24. novembra.

"Tu su i dva poslanika koje predvodi lider Napredne Srpske Adam Šukalo, i dva poslanika koji nisu bili u ovoj političkoj grupaciji", kazao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Predsednik DNS, Marko Pavić rekao je pre dva dana da NS Adama Šukala nije potrebna vladajućem bloku za skupštinsku većinu, dodavši da se razišao sa Šukalom pošto je on postavio uslove koje DNS nije mogao da ispuni. Šukalo je takođe pre dva dana izjavio da će organi njegove stranke preko vikenda odlučiti da li će NS podržati vladajući ili opozicioni blok u RS.

Komentarišući postizanje sporazuma opozicionog Saveza za promene s koalicijom Domovina, o zajedničkom nastupu u Narodnoj skupštini RS, Dodik je ocenio da je Domovina "politički opasna" po RS. On je poručio da "Domovina", u kojoj je dominantna Stranka demokratske akcije (SDA), "neće ostvariti cilj da u Republici Srpskoj bude jezičak na vagi" jer SDS nije potrebna za većinu koju imaju SNSD, DNS i SP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track