DOLIJAO VOĐA ISLAMSKE DRŽAVE: Šiiti tvrde da su ga uhapsili Rusi, Iračani demantuju!
Foto: Profimedia

Nov udar na teroriste

DOLIJAO VOĐA ISLAMSKE DRŽAVE: Šiiti tvrde da su ga uhapsili Rusi, Iračani demantuju!

Planeta -

Jedan od lidera ID, Abu Bakr Al Bagdadi navodno je uhapšen je za vreme bekstva iz Mosula, saopštavaju arapski mediji, pozivajući na načelnika informacione službe pri Komitetu za bezbednost i inforamcije UN Hejtama Abu Saida.

Sa druge strane obaveštajna služba iračkog Ministarstva odbrane saopštila je da je vođa Islamske države Abu Bakr al Bagdadi i dalje živ i da se nalazi u Siriji, dok irački sajt povezan sa šiitskim milicijama tvrdi da je Al Bagdadi uhvaćen na severu Sirije u operaciji koju su organizovali ruski obaveštajci, nakon što je vođa Islamske države 2. aprila pobegao iz iračkog grada Mosula.

Al Bagdadi je navodno uhapšen u trenutku dok je prelazio granice između Iraka i Sirije. Juče se takođe pojavila informacija da je kod Mosula bio ubijen jedan od pomoćnika Al Bagdadija - Hasbula al Kavkazi, poznat pod nadimkom Kavkaski emir.

Istovremeno šef federalne policije Iraka general Raed Šajer Džavdar izjavio je da je Abu Hadžir al Rusi vojni lider Islamske države poginuo u raketnom napadu u zapadnom Mosulu.

Podsetimo, početkom marta Al Bagdadi se obratio članovima Islamske države govorom u kojem je priznao više poraza u poslednje vreme.

Ranije, sredinom februara, mediji su saopštili da je lider terorista bio ranjen za vreme vazdušnog udara u Iraku.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO : Kada se tačno vraća zima u Srbiju?

(Sputnjik Srbija/Nezavisne)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja