DONALD TRAMP: Putin je rekao da sam brilijantan! To pokazuje određenu mudrost!
Foto: AP

Milijarder o ruskom predsedniku

DONALD TRAMP: Putin je rekao da sam brilijantan! To pokazuje određenu mudrost!

Planeta -
Američki republikanski predsednički kandidat Donald Tramp izjavio je da je Brisel postao plodno tlo za teroriste i da su neki kvartovi u Parizu i u drugim francuskim gradovima postali zone zabrane kretanja.

"Američki magnat na tržištu nekretnina takođe je izjavio da je Francuska nije ono što je bila, kao ni Pariz i dodao da su francuski zakoni o posedovanju oružja delimično odgovorni za ubistva desetine ljudi na koncertu u dvorani Bataklan u novembru prošle godine od strane islamskih militanata.

"Uvek nosim oružje kod sebe. Da sam tada bio u Bataklanu odgovorio bih na vatru", rekao je Tramp za konzervativne francuske nedeljne novine "Vleurs Actuelles".

On je istakao rekao da bi Sjedinjene Države mogle imati veoma dobre odnose s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i da ništa ne može biti gore od trenutne situacije u kojoj predsednici Obama i Putin imaju tajne razgovore.

"Putin je rekao da sam briljantan. To pokazuje određenu mudrost", rekao je Trump.

Milijarder je rekao i da nemačka kancelarka Angela Merkel greši što dopušta ulazak hiljadama migranata u Nemačku i da bi izbeglička kriza mogla izazvati revolucije pa čak i dovesti do kraja Evrope.

"Mislim da je Angela Merkel napravila tragičnu grešku s migrantima", izjavio je Trump.

"Ako se ne bavite tom situacijom na kompetentan i odlučan način, da, to je kraj Evrope. Mogli biste se suočiti s istinskom revolucijom", navodi francuski list Trampove reči.

(Fena)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track