DONALD TRAMP UPOZORIO: Sprema nam se novi 11. septembar
Foto: Reuters

Uz pomoć telefona

DONALD TRAMP UPOZORIO: Sprema nam se novi 11. septembar

Planeta -

Republikanski kandidat za predsednika SAD, Donald Tramp, upozorio je na mogući napad poput onog koji se desio 11. septembra 2001. godine.

On tvrdi da će napad organizovati izbeglice koje pristižu u SAD i to koristeći mobilne telefone koje finansira Islamska država.

Tramp je u intervjuu u radijskoj emisij Grin Lajn, rekao da će samo masovni napadi na SAD probuditi Amerikance da počnu da razmišljaju o bezbednosti na granicama.

"Loše stvari će se desiti, mnogo loših stvari. Desiće se napadi, kakve ne možete ni da zamislite. Napad će izvršiti ljudi koji upravo sada ulaze u našu zemlju, ja ne sumnjam u to!, rekao je on.

Tramp je dodao da izbeglice koje su ušle u SAD imaju telefone na kojima je nalepljena zastava Islamske države, dodajući da im ova organizacija plaća račune.

“Dakle, oni nemaju novca, ali imaju mobilne telefone. Ko plaća njihove mesečne troškove. Imaju mobilne telefone na kojima je zastava ID i sada mi treba još da budemo srećni što smo ih pustili da uđu", objašnjava Tramp.

Ipak, Tramp nije naveo da li ima neke konkretne informacije da će do napada doći.

Tramp je takođe upozorio da migraciona politika njegovih protivnika poput Hilari Klinton, može samo dovesti do većih problema.

" Klintonova želi da pustimo izbeglice iz Sirije u zemlju, ali mi ne možemo da znamo ko je odakle, jer većina njih nema dokumenta. Videćete kakve ćemo tek imati probleme zbog toga", rekao je on.

(Indenpendent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja