(VIDEO) PRONAĐENA OLUPINA RUSKOG AVIONA, 17 DECE BILO NA LETU: Evo gde je erbas A-321 pao!
Foto: Prontskrin YT

Drama iznad Sinaja

(VIDEO) PRONAĐENA OLUPINA RUSKOG AVIONA, 17 DECE BILO NA LETU: Evo gde je erbas A-321 pao!

Planeta -
Radarski kontakt sa avionom erbas A-321 izgubjen je u vazdušnom prostoru Kipra, prenela je RIA, pozivajući se na ruske vazduhoplovne izvore

KAIRO - Ruski putnički avion sa 224 putnika i članova posade, koji je jutros poleteo iz letovališta Šarm el Šeik za Sankt Peterburg, srušio se u centralnom Sinaju, a olupina letelice pronađena je u oblasti južnog Ariša na Sinaju, javljaju svetski mediji. U avionu su bili ruski turisti, a među njima i 17 dece, javlja RIA Novosti.

Prema prvim informacijama, avion je leteo na visini od oko 9.000 metara kada je počeo naglo da pada:

Formiran je krizni odbor koji će se baviti tom nesrećom, a prema prvim informacijama, avio je odjednom počeo da gubi visinu i da ponire brzinom od skoro 2.000 metara u minutu!

Šef Uprave za vazuhoplovne nesreće u Egiptu Ajman al Mukadam je prethodno saopštio da je avion nestao, ali da je sigurno napustio egipatski vazdušni prostor i imao kontakt sa tuskom kontolom letenja.

"Ruskoj aviokompaniji smo rekli da smo izgubili kontakt sa avionom, ali da je on sigurno kontaktirao sa turskom kontrolom leta i da sada prolazi kroz turski vazdušni prostor" kazao je Mukadam.

Radarski kontakt sa avionom izgubjen je 23 minuta po poletanju u vazdušnom prostoru Kipra, prenela je RIA, pozivajući se na ruske vazduhoplovne izvore.

Reč je o avionu erbas A-321, ruske vazduhoplovne kompanije "Kogalimavija", a prema prvim informacija, svi putnici su bili ruski državljani.

Ranije jutros, egipatski kontrolori vazdušnog saobraćaja saopštili su da su izgubili kontakt sa putničkim avionom u kojem je bilo 217 putnika i 7 članova posade neposredno nakon poletanja iz odmarališta u Šarm el Šeiku ka Rusiji.

Posle te objave, najpre je saopšteno da je avion na sigurnom i da je ušao u turski vazdušni prostor da bi ipak egipatski premijer saopštio da je avion pao na u centralnom Sinaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track