(VIDEO) KRAJ TALAČKE KRIZE NA MALTI: Svi putnici iz aviona spaseni, otmičari se predali
Foto: REUTERS 23 12 2016

Terorizam

(VIDEO) KRAJ TALAČKE KRIZE NA MALTI: Svi putnici iz aviona spaseni, otmičari se predali

Planeta -

Svi putnci libijskog putničkog aviona koji je danas otet i prinudno sleteo na Maltu su spaseni, dok su se otmičari predali i uhapšeni su.

Avion libijske kompanije Afrikijah Ervejs, koji je prevozio 111 putnika, sleteo je prinudno na Maltu nakon informacije da je otet.

Vest o otmici je objavio premijer Malte Džozef Muskat. On je potvrdio da se u avionu nalazilo 111 putnika, od toga 28 žena, 28 muškaraca i jedno odojče.

Talačka kriza trajala je nekoliko sati a prema medijskim informacijama otmičari su tražili da se iz zatvora pusti sin Moamera Gadafija.

Muskat je prethodno objavio na toj društvenoj mreži da je pušteno 109 putnika i deo posade. On je ranije na Tviteru naveo da je među putnicima otetog aviona i beba.

Portal "Times of Malta" je objavio ranije da su svi putnici pušteni, ali da je posada zadržana. S druge strane, RT je javio da je samo 65 putnika pušteno.

Sputnjik je objavio da su otmičari spremni da se predaju a da je navodno njihov zahtev bio da se iz zatvora pusti sin Moamera Gadafija.

Libijski mediji javili su ranije da se u avionu nalaze dvojica ljudi koji prete da će razneti letelicu i da su naoružani bombama.

Portala "Times of Malta" objavio je, s druge strane, da je u pitanju samo jedan otmičar, navodno "pristalica Mohameda Gadafija".

Portal navodi da je otmičar obećao da će pustiti putnike ukoliko se ispune njegovi zahtevi ali se ne zna koji su zahtevi.

U pitanju je let 8U209 "Afriqujah Airways-a", koji je inače trebalo da leti na domaćoj liniji iz grada Sabe na jugozapadu Libije do Tripolija.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: OTET LIBIJSKI AVION: Otmičari prete da će se razneti, neki taoci oslobođeni

(E.P.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track