(VIDEO) GOTOVA TALAČKA KRIZA U PARIZU: Specijalci oslobodili svih 18 talaca, sad love napadače
Foto: Printscreen Yt

Talačka kriza u Francuskoj

(VIDEO) GOTOVA TALAČKA KRIZA U PARIZU: Specijalci oslobodili svih 18 talaca, sad love napadače

Planeta -
Taoce je držala grupa azilanata koji su hteli da opljačkaju robnu kuću, ali je pljačka krenula po zlu i pretvorila se u talačku krizu
1 / 2 Foto: Printscreen Yt

PARIZ - Francuski specijalci su u brzoj i efikasnoj akciji oslobodili svih 18 zaposlenih koje su u prodavnici "Prajmark" u gradiću Velnev la Garan, na severnoj granici Pariza, držali naoružani pljačkaši.

"Evakuisano je 18 osoba oko 10.30 sati, jednoj od njih je pozlilo, ali niko nije povređen", potvrdio je policijski izvor, dodavši da se istraga nastavlja kako bi se ušlo u trag trojici provalnika, prenosi list Parizjen.

Izvor agencije AP u policiji kaže da su naoružani napadači, inače azilanti, hteli da opljačkaju robnu kuču, ali pljačka je krenula po zlu i pretvrila se u talačku krizu.

Jedna devojka koja je bila među taocima poslala je svom momku SMS u kom je napisala da ih drže dvojica naoružanih ljudi.

"Oko 6.30 sati po lokalnom vremenu, dva ili tri naoružana kriminalca ušla su u Prajmark prodavnicu zbog, kako mi mislimo, inicijalno pokušaja oružane pljačke", rekao je izvor iz policije.

Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Policija je smesta poslala specijalce, koji su izveli sjajnu akciju.

(Russia Today, AFP, AP, Sputnik, BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track