Droga, kocka i abortusi na dvoru: Pogledajte trejler za film koji je razbesneo Saudijsku Arabiju
Foto: Youtube Printscreen/The Sins Of King Fahd, Kralj Fahd

Skandalozno

Droga, kocka i abortusi na dvoru: Pogledajte trejler za film koji je razbesneo Saudijsku Arabiju

Planeta -

"Gresi kralja Fahda" snimljeni su po autobiografiji "tajne" supruge pokojnog saudijskog kralja, a u njemu su izneseni neki zaista šokantni detalji raspusnog, ali i surovog života na dvoru

Trejler za novi film o životu pokojnog saudijskog kralja Fahda bin Abdulaziza al Sauda prikazan je javnosti i izazvao je podeljene reakcije, pre svega jer sadrži scene drogiranja, kockanja i nasilnih abortusa, piše Newsweek.rs.

Profimedia, Saudijski kralj Fahd bin Abdulaziz al Saud
Profimedia, Saudijski kralj Fahd bin Abdulaziz al Saud

"Gresi kralja Fahda" prikazuju pokojnog kralja kako ubrizgava heroin i kocka se u londonu, a uznemirujuća scena prisilnog abortusa njegove tajne žene jedna je od najdramatičnijih scena.Film je baziran na autobiografiji Džanan Harb "Saudijski kralj i Ja". Džanan, palestinska hrišćanka, pobegla je od kuće kao tinejdžerka, a završila je na saudijskom dvoru kao supruga kralja Fahda.

Profimedia, Džanan Harb
Profimedia, Džanan Harb

Godine 1970. ona je primorana da pobegne iz zemlje jer je kraljevska porodica "nije volela", nakon čega se preselila u London.Pogledajte još na portalu Newsweek.rs:Opasne ambicije: Ovo su Erdoganovi planovi za Balkan (FOTO)Nostalgija ili...: Štediše drže milijarde evra u valuti koja ne postoji 17 godinaAnđeo zaštitnik Moskve: Tragična sudbina Elizabete Romanove koju su boljševici živu spalili (FOTO)Sa one strane života: Naučnici pomerili granicu posle koje je nemoguće "vratiti se iz mrtvih" (FOTO)Poslednja afrička kolonija: Evo šta čeka Zapadnu Saharu u borbi za nezavisnost (FOTO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track