DUGOVI MU DOŠLI GLAVE: Najbolji svetski kuvar se ubio zbog prevare sa vinom?
Foto: Profimedia

Pozadina samoubistva

DUGOVI MU DOŠLI GLAVE: Najbolji svetski kuvar se ubio zbog prevare sa vinom?

Planeta -
Najbolji svetski kuvar, Benoi Violer, koji je izvršio samoubistvo u svom stanu prošlog meseca, navodno je bio žrtva velike prevare zbog koje je završio u velikim finansijskim problemima.

Benoi Violer (44) počinio je samoubistvo početkom ovog meseca, a nije ostavio ni oproštajnu poruku.

Prema pisanju švajcarskog finansijskog časopisa Bilan, poznati kuvar bio je žrtva organizacije koja je prodavala retka vina, vredna više od 13.000 evra, i koja ista nikad nije isporučivala.

Švajcarska kompanija za prodaju vina "Private Finance Partners" navodno je tokom 2015. godine prodavala skupocena vina brojnim restoranima. Istu bocu vina prodavali bi po tri ili četiri puta po cenama između 13.000 i 25.00 evra po butelji.

Isti časopis zaključuje da je Violierov restoran pretrpeo milionske gubitke zbog prevara s vinima. "Private Finance Partners" proglasili su bankrot krajem prošle godine, a jedan od brokera iste kompanije navodno je završio u pritvoru. Violier je sahranjen u nedjelju u Francuskoj u rodnom gradu Montils, a sahrani je prisustvovalo oko 1.500 ljudi.

Švajcarska policija izdala je saopštenje kako zasad izgleda da se šef ubio ubio pucnjem iz pištolja.

“Bio je briljantan čovjek. Veliki talenat koji je imao zadivljujući kapacitet za rad. Uz to, bio je jako drag, a uvek je ostavljao utisak da je savršen”, istakao je njegov kolega, šef Fredy Girardet koji, poput Violiera, imao tri prestižne Mišelinove zvezdice.

(Bilan.ch)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track