DŽIHADISTI JEZIVO OKONČALI DRAMU: Zarobljenom Nemcu odrubili glavu, pa snimak postavili na internet!
Foto: Abu Sajaf, Nemac, Pogubljenje

Nasilje najgore vrste

DŽIHADISTI JEZIVO OKONČALI DRAMU: Zarobljenom Nemcu odrubili glavu, pa snimak postavili na internet!

Planeta -

Sedamdesetgodišnjem Nemcu, koji je kidnapovan pre tri meseca na Filipinima, ekstremistička organizacija pod imenom Abu Sajaf odrubila je glavu, javlja nemački Dojče vele.

Teroristi su njegovo pogubljenje snimali kamerom, a potom i taj snimak objavili na internetu. Ovaj zločin je usledio pošto ekstremistima tražena suma od 612.000 dolara nije bio uplaćen do nedelje u ponoć.

Agencija DPA navodi da se na snimku vidi talac u narandžastoj majici sa naoružanim osobama iza njega kako od nemačke i filipinske Vlade traži pomoć.

"Ako pođe po zlu, želim da se pozdravim sa porodicom. Ne mislim da imam šansu da se izvučem živ jer se ništa ne dešava", rekao je talac pre smrti.

Militanti iz Abu Sajafa oteli su Nemca 5. novembra sa njegove jahte na jugu Filipina. Islamisti su ubili njegovu suprugu nakon što je pružala otpor. Telo nesrećne žene pronađeno je na brodu.

Abu Sajaf je islamistička ekstremna grupa, čiji su članovi mahom rasprostranjeni oko filipinskih ostrva Bolo i Basilan, gde duže od četiri decenije terorišu stanovništvo. Grupa važi za najnasilniju u regionu, i odgovorna je za najgore terorističke napade u istoriji Filipina.

Zbog moralnih obzira snimak nećemo objaviti na portalu.

(Dojče vele)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track