DŽIHADISTI PRODAJU ROBINJE PREKO FEJSBUKA: Šokiraće vas komentari koje ostavljaju potencijalni kupci
Foto: Profimedia

Užasno

DŽIHADISTI PRODAJU ROBINJE PREKO FEJSBUKA: Šokiraće vas komentari koje ostavljaju potencijalni kupci

Planeta -

Islamska država koristi Fejsbuk za prodaju seksualnih robinja džihadistima, a cena zavisi od "ponude i tražnje".

Fotografije devojčica od 18 godina postavljene su na FB grupama ID militanta Abu Asada Almanija.

"Za svu braću koja razmišljaju o kupovini roba, ova je 8.000 dolara", piše Almani u poruci od 20. maja. Isti čovek je navodno objavio i drugu sliku nekoliko sati kasnije, na kojoj se nalazi mlada, uplakana devojka.

"Drugi rob, takođe oko 8.000 dolara. Da ili ne?", napisao je on u poruci. Prikazujući slike, Almani je rekao svojim FB prijateljima da će se one "udati i doći do davlaha (teritorija IS koju drže u Iraku i Siriji)."

Na profilu je došlo i do žučne rasprave jer su neki tražili "razumnu cenu", drugi se rugali zbog izgleda devojčica a neki su ga napali i zbog prikazanja žene koja nema veo.

"Što je tako skupa? Da li ona ima neku izuzetnu veštinu?", napisao je jedan od njegovih pratilaca o ženi na drugoj fotografiji. "Ne", odgovara on. "Ponuda i potražnja joj daje tu cenu."Slike sa njegovog profila je izbrisao FB roku od nekoliko sati.

U avgustu prošle godine, UN je saopštio da je došao do kopije seksualnog cenovnika Islamske države, navodeći da džihadisti mogu dobiti decu uzrasta od 1 do 9 za oko 165 dolara, adolescentkinje za 124 dolara a žene starije od 40 godina za samo 41 dolar.

"Jedna djevojka može kupiti i prodati pet ili šest različitih ljudi. Ponekad su ovi borci prodaju devojke vrate svojim porodicama hiljadama dolara otkup", rekao je Zainab Bangura, specijalni predstavnik UN.

(Washington post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track