DŽIHADISTI U EVROPSKOM PARLAMENTU: Kod dvojice zaposlenih nađeni propagandni diskovi ID
Foto: AP

Skandal u EP

DŽIHADISTI U EVROPSKOM PARLAMENTU: Kod dvojice zaposlenih nađeni propagandni diskovi ID

Planeta -

Kod dvojice vozača privatne kompanije koja pruža usluge Evropskom parlamentu nađen je propagandni materijal Islamske države, navodi danas nemački list Špigel.

Oba vozača su otpuštena, jedan u Briselu, drugi u Strazburu dok je belgijska policija pokrenula istragu, navodi nemački list, pozivajući se na na nekoliko neimenovanih izvora.

EP je odbio da komentariše o ovom slučaju iz bezbednosnih razloga, a belgijska policija za sada nije dostupna za komentar.

S obzirom na druge pokazatelje da neki vozači imaju kriminalnu prošlost, Špigel tvrdi da je EP u ponedeljak odlučio da više ne angažuje osoblje iz privatnih kompanija.

Nemački magazin navodi da u Briselu trenutno radi 65 vozača za 751 poslanika Evropskog parlamenta, dok ih 85 radi u Strazburu, pored 23 vozača koje je angažovao parlament.

Belgija je pod jakim merama bezbednosti posle samoubilačkih bombaških napada izvedenih 22. marta, u kojima je ubijeno 32 ljudi.

Jedan od bombaša samoubica koji se razneo u Briselu u terorističkom napadu 22. marta, takođe je radio u zgradi Evropskog parlamenta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track