DŽIL STAJN NASTAVLJA SA CIRKUSOM: Došla pred Trampovu kulu da traži novo prebrojavanje glasova
Foto: Printscreen YouTube/Live Satellite News

Šarada

DŽIL STAJN NASTAVLJA SA CIRKUSOM: Došla pred Trampovu kulu da traži novo prebrojavanje glasova

Planeta -

NJUJORK - Iako je sud u Viskonsinu odbacio njen zahtev, kandidatkinja Zelene stranke na predsedničkim izborima u SAD Džil Stajn održala je konferenciju za novinare ispred takozvane Trampove kule u Njujorku, zatraživši novo, treće prebrojavanje glasova, jer smatra da je tačnost prebrojavanja ometena kompjuterskim hakovanjem.

"Neka svaki glas bude prebrojan. To Ameriku čini velikom", poručila je Stajn ispred nebodera u kojem se nalazi sedište i dom novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, prenosi AP.

Konferencija za novinare u prometnoj Petoj aveniji više puta je prekidana protestnim uzvicima Trampovih pristalica, od kojih je jedan uzviknuo da je "Džil Stajn običan kriminalac".

TRAMP MOŽE DA ODAHNE Sud odbacio zahtev za ručnim prebrojavanjem glasova u Viskonsinu

Stajnova, koja je na izborima 8. novembra osvojila oko jedan odsto glasova, traži ponovno prebrojavanje glasova u tri američke države - Pensilvaniji, Mičigenu i Viskonsinu. Ona je proteklog vikenda najavila i da će se obratiti federalnom sudu u pokušaju da izdejstvuje ponovno prebrojavanje glasova u Pensilvaniji, pošto je državni sudija odbio njen zahtev.

Republikanski kandidat Donald Tramp odneo je tesnu pobedu nad demokratskom protivnicom Hilari Klinton u sve tri države, podseća Rojters. S druge strane, tim Hilari Klinton saopštio je da će učestvovati u ponovnom prebrojavanju glasova, napominje britanska agencija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track