EKSKLUZIVNO: ISTINA O KRVNIKU IZ NICE On je sin radikalnog islamiste iz Tunisa! I ne samo to...
Foto: Printscreen Twitter

EKSKLUZIVNO: ISTINA O KRVNIKU IZ NICE On je sin radikalnog islamiste iz Tunisa! I ne samo to...

Planeta -

Šta ste do sada čuli u medijima o napadaču iz Nice koji je ubio 84 ljudi, a ranio preko stotinu, od kojih je 50 u kritičnom stanju? Doslovno svi mediji pišu "kako je napadač bio poznat policiji od ranije i to zbog krađe i nasilja, ali nije bio na listi osoba koje francuske obaveštajne službe prate zbog mogućeg kontakta sa terorističkim grupama".

Ovim, kako navodi portal Altermainstreaminfo pozivajući se na medije iz Tnisa, ceo francuski obaveštajni aparat želi da sakrije svoju odgovornost za propust koji je rezultirao strašnom tragedijom.

Za pravu istinu je dovoljno bilo, kako tvrde, kontaktirati nezavisne medije i blogere iz Tunisa, koji su pomno istražili o kome je reč.

Njegovo je ime je Mohamed Lauej Bulel (31), rodom iz od Msekena i sin je člana islamističke stranke Enahda poznate po svom ekstremizmu. Nije francuski državljanin tunižanskog prekla, nego živi u Francuskoj već šest godina, ima boravišnu dozvolu, socijalna primanja. U znak zahvalnosti Francuskoj je ugasio živote 84 nevinih ljudi.

Dakle, laž je da je reč o francuskom državljaninu, kako prenose francuski mediji, nego se radi o imigrantu iz Tunisa, koji u Francuskoj živi od 2011. godine, a boravišnu dozvolu je dobio zbog braka s Francuskinjom tunižanskog porekla s boravištem u Nici, koja sa njim ima troje dece.

Mohamed je iz grada Mseken u Tunisu. Prema našim izvorima policije u Tunisu, njegov otac je član islamističke stranke Ennahda i poznat je u gradu po nasilnom ekstremizmu.

Sve do pada Ben Alija policija ga je budno pratila, a početkom 2011. i tokom "Revolucije jasmina" u Tunisu, koju je zdušno podržavala vlada Nikolasa Sarkozija, otac Mohamed Lauej Bulela postaje jedan od lokalnih lidera grada Msekena. Dakle, Mohamed nije slučajni terorista, nego je rođen i odgajan u porodičnom okruženju u kojem se podsticalo na nasilje i radikalizam.

U kamionu su pronađeni njegovi dokumenti i boravišna dozvola, kao i oružje. Nekima se čini prekasno, ali bi Mohamed da nije ubijen, svoj krvavi pohod završio masakrom na obližnjem dječjem igralištu.

Prema policijskim izvorima, ovaj terorista, koji je "zaslužan" za dobijanje boravišne dozvole prije svega jer je sin važnog člana islamističke Enahde u Tunisu, bio je oženjen i otac je troje dece.

Njegovi susjedi ga opisuju kao "ne pretjerano religioznog i da nije išao na molitve", što je česta praksa radikalnih islamista koji planiraju da počine teroristička dela. Setimo se samo mozga napada u Parizu, Salaha Abdelsalama, koji je posećivao noćne klubove, činio sitna kaznena dela i vodio prilično buran i poročan život.

Portal Tunisie secret, koji od prvog dana prati Obojenu revoluciju u Tunisu i sve njene posledice za zemlju, tvrdi da je ovo klasični "modus operandi" za ISIS u njegovim napada, te upozorava da je ovakvih kriminalaca u Francuskoj stotine, verovatno hiljade.

Nakon što je policija identifikovala dokumenta pronađena u kamionu i analizirala otiske prstiju napadača, ubrzo je stigla na njegovu adresu.

Pretraga u njegovom domu je počela danas, oko devet satu ujutro, a za dva sata su policijski agenti i forenzičari još bili u njegovom stanu koji se nalazi u maloj zgradi u istočnom delu grada.

Mohamed je bio nepoznat francuskoj obaveštajnoj službi, jer nije imala nikakve informacije o njegovim vezama s teroristima. Bio je poznat policiji za dela uglavnom koja su u zevi sa nasiljem sa oružjem, pretnjama i krađom.

Nakon analize i istrage, njegovo telo će biti isporučeno u Tunis, gde će ga njegova porodica, prijatelji i komšije verovatno sahraniti kao "mučenika".

Pre mesec dana je francuski predsjednik Oland sa svim počastima primio čelnika tunižanskog Muslimanskog bratstva, Račeda Ganoučija.

Neverovatno, ali je su upravo Račed, njegova Enahda i Muslimansko bratstvo, Tunis pretvorili u zemlju s najvećim brojem islamističkih militanata koji ratuju po ratištima širom sveta. Enahda je sve do 2013. godine otvoreno delovala zajedno s terorističkom grupom Ansar Al-Šaira, koja je kasnije većim delom preselila svoje aktivnosti u Libiju. Tada je, pod pritiskom zapadnih sponzora, Enahda saopštila kako će preispitati veze sa radikalnim salafistima i navodno se odrekla saradnje sa teroristima, prenosi Al-Monitor.

Naravno, Račed Ganouči je morao službeno da se odrekne veza sa grupom Ansar Al-Šaria, ali one nikada zaista nisu prekinute.

Iz porodičnog okruženja Muslimanskog bratstva i Enahde, u Francusku dolazi sin istaknutog "revolucionara" iz grada Msekena, tada 25-godišnji Mohamed Lauej Bulel. Nije bio pod prismotrom, iako je francuskim tajnim službama sve navedeno poznato.

(Altermainstreaminfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track