ERDOGAN NAJŽEŠĆE PO HOLANDIJI: Pokazala je svoj moral ulogom u Srebrenici
Foto: AP

Rat rečima

ERDOGAN NAJŽEŠĆE PO HOLANDIJI: Pokazala je svoj moral ulogom u Srebrenici

Planeta -

ISTANBUL - Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da Turska zna kako Holandija "razume" civilizaciju i moral kroz njenu ulogu u, kako kaže, genocidu u Srebrenici, javljaju turski mediji.

“Čak i u ratu postoji pravilo da se ne sme otvarati vatra na medicinsko osoblje, ali ako su kao Holanđani, onda to mogu da urade, da to otvoreno kažem, jer mi znamo Holandiju i Holanđane još od Srebrenice. Spoznali smo koliko im je pokvaren karakter iz onoga kako je masakrirano osam hiljada Bošnjaka u Srebrenici. Znamo ih dobro. Neka nam niko ne drži lekcije o civilizaciji. Čelo i obraz ovog naroda su čisti, a njihovi su potpuno crni“, kazao je Erdogan u obraćanju prisutnima u Kongresnom centru Bastepe povodom Praznika medicinara.

U nedelju je Kahraman Hališčelik, dopisnik turske državne televizije Turske (TRT) iz Njujorka, optužio Holandiju da je namerno organizovala Srebrenicu.

Naime, turski novinar napisao je na Tviteru kako se dosad, mislilo da Srebrnica nije namerno organizovana."Mislili smo sve ovo vreme da Srebrnica nije namerno organizovana. Sada je jasno da su Holanđani nameravali da Evropu očiste od muslimana," napisao je Hališčelik.

Holandija je, kao i Nemačka i Austrija, zauzela stav da na svojoj teritoriji ne dozvoljava turskim političarima da održavaju skupove podrške za predstojeći referendum o izmeni ustava u aprilu, kojima bi se turskom predsedniku Redžepu Tajipu Ergodanu omogućilo da proširi svoja ovlasćenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track