ERDOGAN NE POPUŠTA: Turski narod želi smrtnu kaznu, moram da ih slušam!
Foto: Profimedia

Ignoriše upozorenja sa zapada

ERDOGAN NE POPUŠTA: Turski narod želi smrtnu kaznu, moram da ih slušam!

Planeta -

BERLIN - Turski narod želi da se ponovno uvođenje smrtne kazne i onaj ko predvodi zemlju mora da ih sluša, izjavio je danas predsednik Redžep Tajip Erdogan, uprkos upozorenjima evropskih zvaničnika da bi takav korak stopirao put Ankare ka EU.

"Šta danas govori turski narod? Oni žele da se ponovo uvede smrtna kazna i im kao vlada moramo da slušamo šta oni kažu. Ne možemo da kažemo 'ne, to nas ne interesuje'", rekao je Erdogan u intervjuu za nemačku tv stanicu ARD, preneo je Rojters.

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker poručio je ranije danas da Turska nije u poziciji da postane članica Evropske unije u skorije vreme i upozorio da će svi pregovori o pridruživanju te zemlje Uniji prestati odmah ako Ankara uvede smrtnu kaznu.

"Verujem da Turska, u situaciji u kojoj se trenutno nalazi, nije u poziciji da postane članica u skorije vreme, pa čak ni u dužem periodu", rekao je Junker francuskoj televiziji Frans 2.Junker je upozorio da zemlja koja uvrsti smrtnu kaznu u svoj zakonodavni arsenal nema mesto u EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track