(VIDEO) ERDOGAN SE POJAVIO PRED STOTINAMA PRISTALICA: Došao sam i ne idem nigde
Foto: Printscreen Twitter

Povratak

(VIDEO) ERDOGAN SE POJAVIO PRED STOTINAMA PRISTALICA: Došao sam i ne idem nigde

Planeta -

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pojavio se među mnogobrojnim pristalicama ispred aerodroma Ataturk u Istanbulu.

AFP je javio da su ga na aerodromu dočekale stotine ljudi.

Erdogan pojavio se među mnogobrojnim pristalicama ispred aerodroma Ataturk u Istanbulu. AFP je javio da su ga na aerodromu dočekale stotine ljudi. Erdogan je rekao da je pobuna predstavljala čin izdaje i da će odgovorni skupo platiti, javio je Rojters. Kazao je takođe da vlada u Ankari funkcioniše i dodao "nećemo predati zemlju okupatorima".

On je dodao da je pobunu izvela manjina unutar vojske koja nije mogla da podnese jedinstvo zemlje. Erdogan je naveo da će pobuna biti razlog za čišćenje vojske kao i da je u toku hapšenje mnogih oficira ali da će biti i visokih vojnih zvaničnika. On je kazao takođe da su neki u vojsci dobijali naređenja iz Pensilvanije, gde živi verski vođa Gilen, javlja Rojters.Dodao je da su najnoviji događaji pokazali da je Gilenov pokret oružana teroristička organizacija.Turski predsednik je istakao da će ostati uz svoj narod i da nikuda ne ide, kao i da su milioni izašli na ulice da protestuju protiv pokušaja puča.

Turska tv Fox je u međuvremenu objavila Erdoganovu ranije snimljenu izjavu u kojoj je kazao da je pokušana pobuna protiv solidarnosti i jedinstva zemlje.

Erdogan je dodao da nijedna sila nije iznad volje naroda, javio je Rojters.

Rekao je takođe da će oni koji su odgovorni za pobunu dobiti neophodan odgovor, ma iz koje institucije da su.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track