ESKOBAR MLAĐI PROGOVORIO: Sin kralja kokaina otkrio šokantnu istinu o smrti svoga oca
Foto: Profimedia I Printscreen

Policija skrivala detalje

ESKOBAR MLAĐI PROGOVORIO: Sin kralja kokaina otkrio šokantnu istinu o smrti svoga oca

Planeta -

Huan Pablo Eskobar, sin jednog od najvećih kolumbijskih dilera droge, tvrdi da njegovog oca nije ubila policija, kako su tada izveštavali mediji, već da je izvršio samoubistvo.

Prostreljen kroz rame i nogu, i okružen stotinama policajaca, Eskobar je na krovu jedne od kuća u Medeljonu prislonio svoj Sig Sauer pištolj na glavu i povukao obarač, kaže njegov sin.

"Moj otac je oduvek govorio da je imao 15 metaka u pištolju – 14 za svoje neprijatelje i jedan za sebe", rekao je.

Svet, prema njegovim rečima, nikada nije saznao što se zaista dogodilo 3. decembra 1993. godine – dana kada je Eskobar preminuo, jer je glavnom patologu naređeno da ne iznosi dokaze koji protivureče službenoj verziji događaja – da kolumbijske policijske snage ipak nisu uspele da poraze najmoćnijeg kralja kokaina, rekao je Eskobar za Njujork Post.

"To nije teorija", insistira Eskobar mlađi.

"Forenzičar koji je izvršio obdukciju rekao nam je da je reč o samoubistvu, ali da su im vlasti naredile da ne smeju da iznose istinu u svom finalnom izveštaju", rekao je on.

Huan Pablo Escobar imao je 17 godina kada je umro njegov otac. Danas ima 39 godina, živi u Argentini i bavi se arhitekturom.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track