FALI MU SUNCE: El Čapo spreman da priča, ali pod specijalnim uslovima
Foto: AP

Odbio suđenje u Meksiku

FALI MU SUNCE: El Čapo spreman da priča, ali pod specijalnim uslovima

Planeta -
Hoakin El Čapo Gusman, najpoznatiji meksički narko bos, spreman je da prizna krivicu za optužbe koje su podignute protiv njega u SAD-u ali pod jednim uslovom

Naime, El Čapo ne želi više da ostane u zatvoru koji se strogo čuva, rekao je u intervjuu za Univision, njegov advokat Hose Refudžio Rodrigez.Govoreći o uslovima koje traži Gusman, njegov advokat je istakao da El Čapo hoće da se odrekne prava da mu se sudi u Meksiku, i isto tako želi da bude u zatvoru u kojem može da bude u kontaktu sa ostalim zatvorenicima.

"Jedan od El Čapovih uslova je da može da vidi sunce bar sat vremena dnevno" rekao je advokat. Zahtev za bolje uslove se najverovatnije odnosi na zatvor koji je poznatiji kao Alkatraz i koji se nalazi u Koloradu. Zatvorenici tamo provode svoje dane u ćelijama sa debelim betonskim zidovima i duplim setom kliznih vrata zbog kojih zatvorenici ne mogu videti jedne druge.

Njima se najviše dodeljuje 10 sati vežbanja izvan ćelija i to u tzv teretani u kojima su opet sami. El Čapov advokat je rekao kako njegov klijent neće biti na kolenima tokom rasprave sa američkim tužiocima, jer ima "mnoga pravna sredstva kojima može da se bori protiv izručenja".

(Biznis insajder)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track