FILIPINSKI PREDSEDNIK IZDAO JEZIVU NAREDBU: Krivicu za silovanje preuzima na sebe
Foto: Reuters (12.4.2017)

Šokantno

FILIPINSKI PREDSEDNIK IZDAO JEZIVU NAREDBU: Krivicu za silovanje preuzima na sebe

Planeta -

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte danas se "našalio" da vojnici u toj zemlji mogu da siluju do tri žene ako žele, dok je pripadnike vojske uveravao da ih u potpunosti podržava u skladu sa ratnim stanjem koji je uveo na filipinskom ostrvu Mindanao, prenosi AFP.

Agencija navodi da je Duterte, kojeg naziva osobom sklonom psovkama primerenim ulici, to izjavio tokom govora u vojnoj bazi koji je imao za cilj podizanje duha trupama suočenim sa, ako je Duterte ocenio, sve brže rastućom pretnjom islamističkog terorizma.

"Za ovo ratno stanje i sve njegove posledice ja i samo ja ću biti odgovoran. Vi samo radite svoj posao. Ja ću da se bavim ostalim. Ja ću da idem u zatvor umesto vas. Ako silujete tri (žene), reći ću da sam ja to uradio", rekao je predsednik Filipina.

AFP podseća da je Duterte u utorak uveo ratno stanje na celom području ostrva Mindanao, na jugu zemlje, kao odgovor ekstremistima koji su vršili zločine u istoimenom gradu i mahali zastavama Islamske države.

Duterte je naveo da su islamisti planirali osnovanje kalifata širom tog dela Filipina u kojem živi 20 miliona i da je jedini način za njihovo uništenje bilo uvođenje ratnog stanja.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track