FILMSKA PLJAČKA U KANU: Ukraden nakit vredan 17,5 miliona evra, pljačkašima satovi ispadali po ulici
Foto: AP

Uoči filmskog festivala poharan Kartije

FILMSKA PLJAČKA U KANU: Ukraden nakit vredan 17,5 miliona evra, pljačkašima satovi ispadali po ulici

Planeta -
Jedan od pljačkaša nosio je masku starca i imao pištolj. Lopovi su potrpali nakit i satove u kožnu đačku torbu, ali im je u žurbi na trotoar ispalo nekoliko skupih satova koji su vraćeni u radnju. Pobegli su ukradenim "mercedesom"

KAN - Nedelju dana uoči kanskog filmskog festivala, opljačkana je luksuzna prodavnica "Kartije" u Kanu ove nedelje i odneto nakita i satova u vrednosti od 17,5 miliona evra, saopštili su izvori bliski policijskoj istrazi.Jedan od pljačkaša nosio je masku starca i imao pištolj, kada je upao u prodavnicu na Kroazeti - čuvenoj plaži u Kanu pre dva dana i otvorio vrata dvojici saučesnika sa maramama oko lica, dok je četvrti lopov stražario ispred ulaza u draguljarnicu.

Foto: AP
Foto: AP

U trenuku napada u prodavnici su se nalazila dva prodavca i kupac, prenela je agencija AFP. Lopovi su potrpali nakit i satove u kožnu đačku torbu i torbu za nakit i u žurbi da što pre pobegnu, nekoliko skupih satova je ispalo na trotoar i vraćeno u radnju. Pobegli su ukradenim automobilom marke "mercedes" koji je kasnije pronaden zapaljen u rezidencijalnom delu grada. Mercedes je ukraden pre dva meseca. Francuska policija pokušava da, pomoću kamera iz prodavnice, identifikuju lopove.Velika "Kartijeova" prodavnica nalazi se pored luksuznog hotela Karlton koji je, takođe, bio meta lopova u julu 2013. godine, dok je bio domaćin prodajne izložbe izraelskog brenda "Leviev".Na Kroazeti u Kanu se nalazi oko 70 luksuznih prodavnica i nije poznato da li je najnovija pljačka namerno planirana nedelju dana uoči pocetka Filmskog festivala u Kanu, kada se u draguljarnicama, specijalno za filmski festival, izlažu neki od najboljih komada nakita da bi ih filmske zvezde "prošetale" crvenim tepihom ili na ekstravagantni banketima pri projekciji filmova.

Foto: AP
Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track