(FOTO) EVO KAKO ČUVAJU MEKSIČKOG NARKO-BOSA: Ispred ćelije El Čapa stražare psi, ali to nije sve!
Foto: Twitter/Carlos Loret De Mola

Najčuvaniji zatvorenik

(FOTO) EVO KAKO ČUVAJU MEKSIČKOG NARKO-BOSA: Ispred ćelije El Čapa stražare psi, ali to nije sve!

Planeta -
Meksički narko-bos poznat kao El Čapo, uspe bi da pobegne iz zatvora po treći put jdeino ako je mađioničar

Naime, El Čapo se nalazi pod takvim bezbednosnim merama da je beg nemoguća misija osim ukoliko mu u pomoć ne priskoči do zuba naoružana vojska. Otkako je pre dve nedelje uhvaćen i vraćen u zatvor El Altiplano, čim pomakne prst to beleže mnogobrojni senzori na pokret.

Uz njega su neprestano čuvari s kamerama instaliranim na kacigama, i čopor pasa istreniranih da reagiraju na njegov miris. Ispod podova u ćelijama u kojima boravi dodatno su postavljene čelične šipke. Osim toga El Čapa za svaki slučaj stalno premeštaju iz ćelije u ćeliju (u poslednjih pet dana selio se čak sedam puta), a zatvor je u međuvremenu nabavio i 400 novih kamera kako više ne bi bilo takozvanih mrtvih uglova, plan je da se nabavi ih još 600!

Da podsetimo, El Čapo je iz El Altiplana pobegao u julu kroz tunel dug 1,5 kilometara iskopan samo zbog njega, a prošao ga je na posebno dizajniranom motociklu. Prvog čoveka Sinaloa kartela uhapsili su marinci u Los Mohisu, koji su u borbama koristili puške i granate.Narko-bos im je uspeo da im pobegne kroz tajna vrata koja su se nalazila iza stakla u spavaćoj sobi na spratu i odmakne više od kilometar i po pre nego što je u kanalizaciju puštena velika količina vode kako bi ga naterali da izađe.

Tokom akcije marinci su morali da se obračunaju s 15 članova njegovog kartela koji su ga čuvali naoružani automatskim puškama i ručnim bacačima. Petorica su ubijena, a ranjen je i jedan specijalac, prenosi dnevnik.hr(Dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track