(FOTO) IZBACITE ULJEZA: Internet na nogama zbog fotografije iz Kongresa
Foto: Instagram/speakerryan

Šta nije u redu na ovoj slici

(FOTO) IZBACITE ULJEZA: Internet na nogama zbog fotografije iz Kongresa

Planeta -

Predsednik Predstavničkog doma Sjedinjenih Država Pol Rajan objavio je zajedničku fotografiju s brojnim stažistima koji rade u američkom Kongresu, ponosan na mlade ljude s kojima radi svaki dan. Međutim, nije ni slutio kako će fotografija izazvati veliku kontroverzu.

Naime, na celoj fotografiji gotovo da i nema pripadnika drugih rasa osim bele. S obzirom da su više od trećine građana SAD-a Afroamerikanci ili Latinoamerikanci, fotografija je izazvala pravu buru među pripadnicima manjina.

Ne sluteći kakvu će reakciju izazvati, Rajan je ispod fotografije ponosno napisao: 'Mislim da je ovo rekord u broju stažista na jednoj fotografiji'.

Brojni korisnici Tvitera izrugivali su se s njegovom fotografijom, i primetili kako je slika 'toliko bela da se ne može gledati bez naočara za sunce'.

Demokratska zastupnica Alma Adams, jedna od autorki zakona koji pokušava dovesti stažiste u Kongres iz univerziteta koji pohađaju većinom manjine, izjavila je kako fotografija tačno predstavlja sadašnje stanje.

"Kažu da slika vredi 1.000 reči, ali posle ove fotografije samo mi dve padaju na pamet: manjak raznolikosti, izjavila je Adams.

Ne-belci u velikom broju su odsutni iz zakonodavne vlasti. Ukupno ih je 35 odsto u opštoj populaciji, ali samo 7,1 procenata zaposlenih u Senatu nisu belci.

Ipak, nisu svi na Rajanovoj fotografiji belci. Ako se pažljivo zagledate, možda možete ugledati i najmanje jednu osobu druge boje kože. Ako se baš dobro zagledate!

Foto: Instagram/speakerryan
Foto: Instagram/speakerryan

(Jutarnji)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track