(FOTO) IZRAELSKA VOJSKA PUCALA U PALESTINCE: Ranjeno više od 100 ljudi
Foto: AP

Novo zakuvavanje

(FOTO) IZRAELSKA VOJSKA PUCALA U PALESTINCE: Ranjeno više od 100 ljudi

Planeta -
Sukobi izbili nakon sinoćnjeg napada nožem u jerusalimskom starom gradu, u kome su ubijena dvojica Izraelaca

TEL AVIV - Sukobi su izbili danas širom Zapadne obale između palestinske omladine i izraelskih bezbednosnih snaga, a palestinski izvori navode da je više od 100 Palestinaca ranjeno u pucnjavi i od suzavca, kako prenose izraelski mediji.

Palestinci tvrde da su ih takođe napali jevrejski naseljenici. Sukobi su izbili nakon sinoćnjeg terorističkkog napada nožem u jerusalimskom starom gradu, u kome su nožem ubijena dvojica Izraelaca i dvoje ljudi je ranjeno, uključujući dvogodišnje dete. Izraelski policajci su potom ubili mladog palestinskog napadača.

Paroliranje Zapadnom obalom, Foto AP
Paroliranje Zapadnom obalom, Foto AP

U odvojenom napadu, takođe nožem, ranjen je jedan petnaestogodišnji Izraelac.Izrael je potom zabranio Palestincima da ulaze u stari grad, oism ako tamo ne stanuju, rade ili se školuju, što je izazvalo proteste. Sukobi su izbili na kontrolnim punktovima na Zapadnoj boali i u izbegličkim logorima, kao i u jerusalimskom starom gradu i u kvartu Isavija, navodi izraelski list “Haarec”.

Kamenicama na vojsku, Foto AP
Kamenicama na vojsku, Foto AP

Policija je blokirala ulaz u taj kvart, u kome je živeio Fadi Alon (19) koji je jutros napao izraelskog tinejdžera. Alona su policajci ubili posle tog napada,ali Plestinci sumnjaju u izraecske izveštaje da je on ikoga npao. Oni su delili video snimak na kome se navodno vidi da ga je napala grupa Jevreja Io pozvala polciiju da puca bez razloga.

Pre tri dana na Zapadnoj obali su naoružni Palestinci, kako se veruje, ubili bračni pr jevrejskih naseljenika na Zapadnoj obali, pred očima njihovo četvro maloletne dece. Danas je vođa saveta jevrejskih naseljenika Josi Dagan psostavio šator ispred rezidencije izraelskog premijera Benjamina Netanijahua u Jerusalimu, zarekavši se da neće otići dok vlada ne povrati osećaj bezbednosti Izraelcima, navodi Asošijeted pres.

On je takođe najavio ubrzanje širenja jevrejskih naselja na okupiranim teritorijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track