(FOTO) JEZIVI PRIZORI IZ KUMANOVA: Pogledajte ruševine i izrešetane kuće posle terorističkog napada
Foto: Rojter

Sukobi u Makedoniji

(FOTO) JEZIVI PRIZORI IZ KUMANOVA: Pogledajte ruševine i izrešetane kuće posle terorističkog napada

Planeta -
Polupana vrata, prozori, izrešetane kuće, garež na sve strane, stanovnici Diva naselja posmatraju u neverici, a niko od njih ne želi da daje izjave novinarima
1 / 10 Foto: Rojter

Nekoliko kuća je u potpunosti izrešetano, vidni su tragovi ruševina, a ima i prodavnica koje su gotovo potupno uništene.

Polupana vrata, prozori, izrešetane kuće, garež na sve strane, stanovnici Diva naselja posmatraju u neverici, a niko od njih ne želi da daje izjave novinarima, javio je Tanjugov izveštač sa lica mesta.

Gradonačelnik Kumanova Zoran Damjanovski rekao je juče Tanjugu da đaci danas neće ići u školu, ali da će onima koji su najteže materijalno pogođeni biti dodeljena humanitarna pomoć. Život se u tom naselju vraća u normalu, iako u većem delu još nema struje.

Naselje Divo, koje je tokom protekla dva dana bilo blokirano i iz koga su brojne porodice evakuisane, od jutros je otvoreno i život se u njemu odvija sasvim normalno, u onom delu naselja gde nije bilo oružanih sukoba. Na obodima naselja i dalje se nalazi nekoliko policijskih punktova, ali u mnogo manjoj meri nego što je to bilo prethodnog dana.

Kumanovo su napustili pripadnici specijalnih jedinica, a gradu su i dalje prisutni pripadnici policije sa pancirima i naoružani dugim cevima.

U sukobima u Kumanovu stradalo je osam policajaca i najmanje 14 terorista, dok je 37 policajaca povređeno. Još nema podataka o eventualnim civilnim žrtvama.

Makedonska policija oznacila je juče kraj dvodnevne akcije u kojoj je, kako je saopšteno "eliminisana najopasnija teroristička grupa u regionu". U Makedoniji je i danas Dan žalosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track