Prikaži najnovije vesti
kristofer, patriša, koner, venčanje, edvardsov sindrom foto Printscreen FB
Poslednje dane proveo u naručju roditelja

(FOTO) NA VENČANJU DRŽALI UMIRUĆEG SINČIĆA: Dečkić preminuo samo tri dana posle svečane ceremonije!

Planeta 2

Kristofer i Patriša, par iz američke Severne Karoline, saznao je da je njihov jednomesečni sin Koner smrtno bolestan. Reč je o trisomiji hromozima, koja uzrokuje Edvardsov sindrom, a on se odlikuje višestrukim anomalijama - motoričkom zaostalošću, mentalnom retardacijom, fleksijskim deformacijama, mikrognatijom, stopalom u obliku stolice za ljuljanje, urođenom malformacijom srca...

Glavni uzrok Edvardsovog sindroma je neodvajanje hromosoma za mejoze roditelja.

Kristofer i Patriša su odlučili da se venčaju pre smrti njihovog sina, a maleni je preminuo samo tri dana nakon venčanja.

Svečana ceremonija održana je u bolničkom centru u kojem je Koner proveo poslednje dane života, a tata Kristofer je držao sina u naručju prilikom izgovaranja sudbonosnog "da", piše Dejli Mejl.

Porodica i prijatelji su se oprostili od malenog borca na društvenim mrežama, a mama Patriša mu je posvetila dirljivi status na Fejsbuku.

"Naš dečačić je bio borac i dokazao je doktorima i ljudima da može dugo da izdrži i dirnuo je toliko ljudskih života, pogotovo naše. Kako nas je gledao kad smo ga čuvali, grlio svoje sestrice ručicama i smejao se da svakome popravi dan...", napisala je tužna majka.

Na stranici GoFundMe prikupljeno je više od 3,600 američkih dolara. Sahrana je bila zamišljena u nešto "veselijem" tonu, sa šarenim balonima.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 21.03.2017


(24.sata.hr)

 

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir