(FOTO) NOVI DETALJI ISTRAGE U TURSKOJ: Šifrovani dolari pronađeni kod organizatora puča!
Foto: Printscreen Anadolia

Novac slao vođa FETO

(FOTO) NOVI DETALJI ISTRAGE U TURSKOJ: Šifrovani dolari pronađeni kod organizatora puča!

Planeta -

Na više mesta širom zemlje turska policija je, istražujući organizaciju FETO/PDY, kod različitih profesora, sudija i pripadnika policije i vojske pronašla novčanicu od jednog američkog dolara, a tek posle uspoređivanja serijskih brojeva novčanica došli su do zanimljivih saznanja

Istragom lica i institucija za koje se sumnja da pripadaju ili su bliski organizaciji FETO turska policija je došla do zanimljivih saznanja. Kako javlja Anadolija (AA), policija je na više različitih mesta pronašla novčanicu od jednog američkog dolara.

Iako ova praksa u organizaciji postoji već duži niz godina do izražaja je došla posle 15. jula i pokušaja državnog udara u Turskoj. Pripadnici organizacije FETO tvrde kako je novčanice svojim sledbenicima slao sam Fetulah Gulen, vođa organizacije FETO/PDY, koji boravi u Pensilvaniji u SAD-u. Kako ističu novčanice su pojedincima i institucijama dodeljivane za sreću i uspešno poslovanje.

Međutim posle policijske analize i prikupljenih podataka došlo se do drugačijeg objašnjenja ovih novčanica od jednog američkog dolara. Sporne novčanice su pronađene u različitim gradovima kod oficira, policajaca, vojnika, sudaca i profesora. Ono po čemu su se razlikovale je serijski broj.

Upravo tu je policija uočila neke čudne elemente. Naime, kod svih privedenih za koje se sumnja da su visoko pozicionirani u hijerarhiji organizacije pronađene su novčanice sa serijskim brojem koji počinje slovom “F”. Kod ostalih privedenih za koje se sumnja da su na nižim položajima u hijerarhiji pronađene su novčanice čiji su serijski brojevi započinjali sa “J” ili “C”.

Vojnici pučisti odani organizaciji FETO/PDY pokušali su da izvedu državni udar u Turskoj, u petak, 15. jula i tom prilikom poginulo je 246 osoba, a ranjeno 2.185 osoba među kojima najviše civila.

(AA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja