(FOTO) OBJAVLJENA PRVA FOTOGRAFIJA OLUPINE AVIONA: Ostaci "Tu-154" locirani na dubini od 25 metara!
Foto: Printscreen Tweet

Satelitski snimak

(FOTO) OBJAVLJENA PRVA FOTOGRAFIJA OLUPINE AVIONA: Ostaci "Tu-154" locirani na dubini od 25 metara!

Planeta -

Objavljen je prvi satelitski snimak na kom se vidi olupina aviona "Tu - 154" koji se juče sa 92 putnika srušio u Crno more.

Spasilačka služba Ministarstva za vanredne situacije Rusije saopštila je da je na dnu Crnog mira, na 1,61 kilometar od obale, locirala olupinu "Tu-154" .Grupa ronilaca MVS pronašla je olupinu na dnu Crnog mora, nedaleko od odbrane, na dubini od 25 metara", saznaje Itar Tas. Fragmenti aviona već su se podiglina na površinu.

Ruski Tu-154 sa 84 putnika i osam članova posade pao je juče po podne u Crno more nedugo pošto je natankao gorivo na aerodromu kraj Sočija.

Među poginulima su 64 člana "Ansambla Aleksandrov", hora Oružanih snaga Ruske Federacije i devet novinara. Hor je trebalo da ulepša novogodišnje praznike ruskim vojnicima koji služe u vojnoj bazi Hmejmim u Latakiji u Siriji. Među poginulima je i Jelisaveta Glinka, poznatija kao doktorka Liza, poznata humanitarka i dobrotvorka.

Kao uzroci pada razmatraju se uletanje stranih tela u motor, loš kvalitet goriva, greška pilota i tehnička neispravnost aviona, javlja RIA Novosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track