(FOTO) OVO JE DINASTIJA TRAMP: Evo ko je ko u velikoj porodici novog predsednika Amerike!
Foto: AP

Sve Donaldovei žene i deca

(FOTO) OVO JE DINASTIJA TRAMP: Evo ko je ko u velikoj porodici novog predsednika Amerike!

Planeta -

Novi američki predsednik Donald Trump je trećem braku sa Slovenkom Melanijom i ima desetogodišnjeg sina. Ali pre nje je bio dva puta oženjen.

Slovenka Melanija rođena Knaus postala je prva dama Amerike. Njen 24 godine stariji suprug Donald Tramp ušao je u Belu kuću i tako postao 45 predsednik Amerike. Ona je njegova treća supruga. Donald je pre nje već ljubio dve plavuše. S prvom suprugom Čehinjom Ivanom dobio je troje dece, a s drugom Amerikankom Marlom jedno dete.

Ivana Trump - prva žena

Poznat kao veliki ljubitelj žena novi predsednik SAD Donald Tramp prvi put se oženio tri godine mlađom češkom manekenkom i skijaškom olimpijkom Ivanom Zelničkovom 1977. godine i u 15-godišnjem braku dobili su dva sina i ćerku.

Ona je rođena 1949. u gradu Zlinu u tadašnjoj Čehoslovačkoj. Udala se prvi put sa dvadeset i dve godine i to za agenta za prodaju nekretnina Alfreda Vinklmajera, koji joj je bio prijatelj iz detinjstva. No, 1975. godine seli se u Kanadu i razvodi. Počinje da radi kao model i uskoro odlazi u Njujork. Tamo upoznaje Donalda Trampa koji ostaje opčinjen dugonogom plavokosom češkom lepoticom. Venčali su se posle samo godinu dana veze i 1977. dobijaju prvo dete, sina Donalda Jr., 1981. ćerku Ivanku, a 1984. godine i sina Erika.

Govorila je da ju je osvojio šarmom, inteligencijom i svojom nepresušnom energijom.Bračni par Tramp ubrzo postaje jedan od najpoznatijih u njujorškom otmenom društvu, a Donald je Ivani dao važnu ulogu u razvoju vlastite poslovne imperije, pa je u jednoj anketi 1990. godine Ivana proglašena "hotelijerkom godine" u SAD-u. Kada je krajem 1990. otkriveno da je Donald vara sa glumicom Marlom Maples, Ivana pokreće spektakularnu brakorazvodnu parnicu, intezivno praćenu u medijima koja je okončana sudskom nagodbom 1992. godine. Donald je Ivani isplatio 25 miliona dolara, a ona je prilikom isplate izgovorila čuvenu rečenicu:"Nemoj da se ljutiš, uzmi mu sve".

Nakon toga Ivana se udavala još tri puta, ali su svi brakovi završili razvodom. Ivana Tramp je sa bivšim mužem Donaldom ostala u korektnim odnosima, te je 2016. godine javno podržala njegovu kandidaturu za američkog predsednika i istakla više puta da bi bio sjajan predsednik.

Marla Maples - druga žena

Donald i 17 godina mlađa Marla započeli su vezu još dok je Donald bio u braku s Ivanom.

Zbog ove lepe plavokose misice, jedine Amerikanke od Trampovih žena, Donald je ostavio Ivanu. Marlu su tada svi gledali kao razaračicu slavne porodice, a uskoro su ona i Donald uplovili u bračnu luku.

Venčali su se u Plaza hotelu u Njujorku 1993. godine, a dva i pol meseca ranije dobili su ćerku Tifani.Razveli su se 1999. godine. Marla se preselila u Kaliforniju i sama odgajala ćerku dok je Donald plaćao školovanje i izdržavanje.

Nikad nije ništa ružno rekla o bivšem suprugu a 2013. godine čak je priznala u Opra šou da nikada nije prestala da ga voli.

Petero dece od tri žene

Donaldova deca iz braka s Ivanom, sinovi Donald J. i Erik kao i kći Ivanka završili su visoke škole i od prvog dana radili za oca. Danas su na vodećim pozicijama porodičnog koncerna Tramp.

Donald Junior

Najstariji sin Donald (39) diplomirao je ekonomiju, a tečno priča i češki, jezik svoje majke. Nikad se previše nije medijski eksponirao, radi s bratom i sestrom u porodičnoj kompaniji već godinama.

Venčao se 2005.godine s manekenkom Vanesom Hejdon i s njom dobio dve kćerke i tri sina.

Ivanka Tramp

Drugo dete Ivane i Donalda lepa Ivanka majka je troje dece, ali i vešta i vredna poslovna žena. U porodičnoj kompaniji zadužena je za hotele i nekretnine, a kao mlada se bavila i manekenstvom. I ona je diplomirala ekonomiju.

Printskrin/Instagram
Printskrin/Instagram

U izbornoj kampanji Trampovo najjače oružje upravo je bila njegova ćerka Ivanka. Kad je 2015. objavio kandidaturu, Ivanka je bila ta koja je oca predstavila naciji i svetu. Ivanka je, naime, elegantna, lepa i pristojna za razliku od svog često vulgarnog oca. Od 2009. je u skladnom braku s Džaredom Kušnerom.

Foto Reuters
Foto Reuters

U izbornoj kampanji Trampovo najjače oružje upravo je bila njegova ćerka Ivanka. Kad je 2015. objavio kandidaturu, Ivanka je bila ta koja je oca predstavila naciji i svetu. Ivanka je, naime, elegantna, lepa i pristojna za razliku od svog često vulgarnog oca. Od 2009. je u skladnom braku s Džaredom Kušnerom.

Erik Tramp

Najmlađe dete Ivane i Donalda radi sa starijom sestrom i bratom, a njegova uloga u kompaniji je širenje porodičnog carstva izvan granica Amerike.

Diplomirao je finansije i menadžment. Takođe je vlasnik porodične vinarije i vodi golf terene u vlasništvu njegovog oca. Bavi se i humanitarnim radom.Na čelu je humanitarnog udruženja, koje skuplja novac za dečje bolnice. Pre dve godine venčao se sa svojom dugogodišnjom devojkom producentkinjom Larom Junaskom.

Tifani Tramp

Jedino dete Donalda i Marle 23-godišnja Tifani ove godine je diplomirala na Univerzitetu u Pensilvaniji i stekla diplomuu iz sociologije i urbane kulture. Sve vreme studija imala je podršku roditelja, ali i polubrata i polusestre Ivanke i Barona s kojima je bliska.

U vreme svojih tinejdžerskih dana izrazila je želju da postane pop pevačica pa se tako 2014. godine okušala u svetu muzike i objavila singl "Like a Bird". Uspeh singla nije bio zapažen pa je odustala od muzike.

Njen Instagram profil je jako popularan jer se Tifani druži s američkom elitom. Ona je jedna od onih bogatih klinaca na Instagramu.

Baron Tramp

Najmlađe dete novoizabranog američkog predsednika ima tek 10 godina. Godinu dana nakon venčanja, Melanija je rodila Barona, a navodno osim engleskog dečak priča i slovenački.

Iako mu je tek deset godina, nije mu bilo teško pratiti svog oca na predizbornim skupovima.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track