(FOTO) PROPLAKALA BOGORODICA ZA SPRSKU NOVU GODINU: Hiljade vernika nagrnulo da vidi čudo
Foto: Printscreen Facebook

Neverovatno

(FOTO) PROPLAKALA BOGORODICA ZA SPRSKU NOVU GODINU: Hiljade vernika nagrnulo da vidi čudo

Planeta -

Katolička crkva utvrđuje autentičnost novog čuda koje se dogodilo u Meksiku 13. januara.

Gipsana statua Bogorodice od Gvadalupe navodno je proplakala nakon što je njena vlasnica Gvadalupe Hernandez završila s molitvom u svom domu u Akapulku. Reč je o meksičkoj verziji Device Marije, nazvanoj "La Morenita" ili Tamnoputa Devica.

"Bilo je to usred dana. Stajala sam pred njom i obraćala joj se. Kad sam završila molitvu, pogledala sam u "La Morenitu" i videla je kako plače. To je dar od Boga. Ne znam zašto ni šta stoji iza toga, ali čekaću", rekla je žena iz Akapulka.

Stotine hodočasnika odmah je pohrlilo prema njenoj kući želeći da vidi čudesnu statuu Bogorodice od Gvadalupe. Statuu će proučiti sveštenik Oktavio Gutjerez Pantoha i utvrditi jesu li suze prave ili ne. On za sada nije hteo ni da potvrdi ni da demantuje ovo čudo, ali je pozvao vernike da nastave molitvu.

Bazilika Bogorodice od Gvadalupe izgrađena je pre oko 500 godina u predgrađu Meksiko Sitija nakon što se Bogorodica četiri puta ukazala Indijancu Huanu Dijegu - Kuauhtlatoačinu (Orao koji govori) na brdu Tepejaku, severno od Meksiko Sitija, i zatražila da se na tom mestu sagradi i posveti crkva u njenu čast.

Papa Jovan Pavle II proglasio je Ivana Dijega svetim 2002. u bazilici Bogorodice od Gvadalupe.

(Srbijadanas/24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track