(VIDEO,FOTO) STRAVIČNA NESREĆA U NJU DŽERSIJU Voz udario u stanicu, stotine povređenih, ima mrtvih
Foto: Printscreen Twitter

Za vreme špica

(VIDEO,FOTO) STRAVIČNA NESREĆA U NJU DŽERSIJU Voz udario u stanicu, stotine povređenih, ima mrtvih

Planeta -

Jedan voz udario je u železničku stanicu u Hobokenu, država Nju Džersi, a prema prvim izveštajima ima na desetine povređenih, a najmanje jedna osoba je poginula.

Nesreća se dogodila u vreme jutarnjih gužvi. Slike na društvenim mrežama pokazuju ozbiljno oštećenje železničke stanice, zgužvanog metala i gomilu cigala. Prema prvim podacima ima oko 100 povređenih, a najmanje jedna osoba je poginula.

Troje ljudi je u veoma kritičnom stanju, a još 8 je zadobilo ozbiljne povrede. 40 putnika je pušteno kući sa manjim povredama.

Čini se da se je udar bio toliki jak da se obrušio deo plafona.

Portparolka "Nju Džerzi Tranzita" Dženifer Nelson rekla je da još ne zna kojom brzinom se voz kretao kada je uleteo u stanicu na kraju linije.

Međutim, svedoci kažu da je voz u punoj brzini udario u terminal."Voz se nije zaustavljao. Probio je sve barijere", rekli su svedoci.

Prema rečima jednog putnika u prva dva vagona je bila velika gužva jer su mnogi hteli što pre da siđu."Jedna žena je bila zaglavljena ispod betona. Video sam krvave ljude, neki su plakali", rekao je jedan putnik.

Uzrok nesreće koja se dogodila oko pola devet ujutru po lokalnom vremenu nije poznat. Obližnje bolnice su uputile sva raspoloživa vozila na mesto nesreće.

Inače, terminal Hoboken veoma je važna stanica za putnike koji putuju iz Nju Džerzija ka Njujorku i obrnuto.

(NBC news)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track