(FOTO) VAŽAN SASTANAK: šta je Marin Le Pen radila u Tramp kuli
Foto: Reuters

PANIKA U FRANCUSKOJ

(FOTO) VAŽAN SASTANAK: šta je Marin Le Pen radila u Tramp kuli

Planeta -

S kim se Le Penova sastala u Tramp kuli? Sudeći prema dostupnim fotografijama, s veoma značajnim čovekom bliskim Trampu

Liderka francuskog nacionalističkog i anti-imigracionog Nacionalnog fronta, Marin Le Pen, odlučila je tokom svoje posete Njujorku da s prijateljima ode na kafu. Mesto koje je odabrala za ovaj izlazak je Tramp kula, Newsweek.rs. S kim se Le Penova sastala u Trampovoj zgradi? Sudeći prema dostupnim fotografijama, s Gvidom Lombardijem.

Ukoliko se radi o gestu usmerenom na izazivanje reakcija javnosti, to neće biti prvi takav slučaj u kome se jedan evropski političar krajnje desnice koristi Trampovim ugledom. Trampov britanski prijatelj (i povremeni gost u Tramp kuli), hvalisavi pobednik bregzita, Najdžel Faraž, podržao je predsedničku kandidaturu Marin Le Pen. Nema saznanja o tome da li je i Le Penova dobila pozivnicu na Trampovu inauguraciju, a spekuliše se da se možda upravo zbog toga i našla u Tramp kuli.

Čak i da to nije slučaj, njoj i Trampu ne fali tema za razgovor. Tokom proteklih nekoliko meseci, ona je u više izjava rekla da Krim pripada Rusiji (što je stav koji je Trampu navodno savetovao Henri Kisindžer), kao i da deca ilegalnih imigranata više ne treba da imaju pravo na besplatno školovanje, bez obzira šta francuski ustav kaže o tome, jer je "vreme za igru konačno prošlo". To mišljenje dele mnogi, kako u Francuskoj, tako i u SAD. Pogledajte još na portalu Newsweek.rs:Povratak boljševizma: Kolaps svetskog poretka je počeo, a nova 1917. je već tuNEWSWEEK PREDSTAVLJA Jelena Milić: Junakinja dana ili "Sama protiv svih"Ovo je prava snaga "medveda": Rusija u post-sovjetskom kontekstuNEWSWEEK OTKRIVA Nepoznato nacionalno blago: Aleksandrijska biblioteka BalkanaMUHAREM BAZDULJ ZA NEWSWEEK Poetika slava: Beogradski vodič za početnike

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track