(FOTO) KAKVA JE TO PRAVDA: Umalo ubio dete od batina, a nije kažnjen jer ga štiti zakon!
Foto: Facebook

KATASTROFA OD PRAVOSUĐA U OREGONU

(FOTO) KAKVA JE TO PRAVDA: Umalo ubio dete od batina, a nije kažnjen jer ga štiti zakon!

Planeta -

Kada su se Džošua Marburi i njegova devojka vratili uveče sa izleta kući zatekli su svog jednogodišnjeg sina Džejkoba kako vrišti i plače u sobi dok je bebisiter spavao na kauču

Ujutro su videli da je glava mališana sva u modricama i ogrebotinama. Dete je imalo podlive svud po telu što je ukazivalo da je brutalno prebijen. Otac i majka odmah su slikali dete i odveli ga kod doktora, gde im je rečeno da su povrede tako teške da su mogle da dovedu ko smrti deteta. Čak je i starija sestra Džejkoba pod terapijom jer je doživela traumo pošto je gledala kako tuku njenog brata.

Nekoliko dana posle incidenta, Marburi je rekao da mu je nasilnik priznao što je učinio. Međutim, ni posle više od dva meseca od premlaćivanja bebe, on nije procesuiran ni uhapšen. Otac je tada krenuo u borbu za pravdu putem društvenih mreža. Objavio je fotografiju sinčića sa strašnim modricama, moleći za pomoć.

Zvuči gotovo neverovatno ali po zakonima Oregona zlikovca koji je premlatio bespomoćno dete ne da osude jer povrede i posjekotine koje vidljive na telu deteta, nisu dovoljan dokaz za pravosuđe jer dečak nije mogao da posvedoči da je prebijen i ko je to uradio.

Ovakvi zakoni otežavaju podizanje optužnice u slučajevima kada su žrtve bebe ili deca koja su previše uplašena da bi ukazala na zlostavljača. Džejkobovi roditelji ne nameravaju da odustanu i pokrenuli su kampanju za promenu zakona.

“Ni mrtvo telo ne može da kaže ko ga je ubio. Ipak, za decu ne vrede isti standardi jer još ne znaju i ne mogu da govore? Pa ne može ni leš, a ipak postoje presude ubicama”, rekao je Marburi u svom postu, koji je podeljen gotovo 380.000 puta.“Ne može neko tek tako da izudara dete i nastaviti kao da se ništa nije dogodilo samo zato što dete ne zna da priča”, napisao je otac pretučenog dečaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track