(FOTO, VIDEO) UNIŠTILA BRITANSKE DESNIČARE OSMEHOM: Slika devojke poreklom iz BiH obišla svet
Foto: Printscreen/ Youtube

Oduševila planetu

(FOTO, VIDEO) UNIŠTILA BRITANSKE DESNIČARE OSMEHOM: Slika devojke poreklom iz BiH obišla svet

Planeta -

Krajnja desnica Engleska liga odbrane održala je protest u Birmingemu kao odgovor na napad koji se dogodio u Vestminsteru prošlog meseca.

Tokom protesta Safija Kan, devojka iz Birmingema, a poreklom iz Bosne i Hercegovine, našla se licem u lice sa Ijanom Kroslendom, liderom ove desničarske organizacije.

Slika na kojoj se Safija Kan smeje ekstremnim desničarima obišla je svet i podeljena je hiljadama puta na društvenim mrežama.

Ova devojka rekla je da nije želela slavu nego samo da zaštiti ženu koju je okružilo 25 muškaraca iz desničarskog pokreta.

Predstavnici EDL-a saopštili su da je Kan ometala minut ćutanja za žrtve terorističkog napada, ali ona to demantuje.

"Nisam bila deo kontra-protesta, a prilično me iznenadilo kada je moja slika retvitovana širom sveta", rekla je.

Objasnila je da se držala rezervirano, van kolone demonstranata, ali je odlučila da se umeša nakon što je jedna žena poručila članovima EDL-a da su islamofobi.

"Sa svih strana je okružila grupa od 25 osoba. Tada sam istupila, predstavila se kao neko ko je podržava", rekla je ova rođena Britanka, od roditelja iz Pakistana i Bosne i Hercegovine.

Nakon njenog hrabrog poteza jedan desničar joj je uneo prst u lice.

"Bio je veoma agresivan, ali tu se našao policajac koji ga je odvojio od mene. Ne bih mu odgovorila nasilno", rekla je Kan.

(BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track