(FOTO, VIDEO) ZVALI SU GA RAMBO: Ovo je Sirijac koji se razneo ispred vinskog bara u Nemačkoj!
Foto: Printscreen Tweet

(FOTO, VIDEO) ZVALI SU GA RAMBO: Ovo je Sirijac koji se razneo ispred vinskog bara u Nemačkoj!

Planeta -

Sirijski bombaš samoubojica koji je ranio 12 ljudi ispred krcatog vinskog bara u nemačkom Anzbahu identifiikovan kao 27-godišnji Muhamed Dalel, a na internetu se pojavila i njegova prva fotografija

Napadač kojeg su prijatelji zvali Rambo razneo se navodno jer ga nisu pustili na muzički festival bez karte. On je mešutim trebao da bude deportovan u Bugarsku jer je odbijen njegov zahtev za dobijanje azila.

Prilikom istrage pojavili su se jezivi detalji koji su otkrili da se zakleo na vernost Islamskoj državi, a u svom stanu je imao niz islamističkih video snimaka kao i dovoljno hemikalija za izradu još jedne bombe.

Mediji povezani s ISIS-om sinoć su objavili njegovu fotografiju tvrdeći da se na njoj nalazi Dalel.

&feature=youtu.be

ISIS je također objavio video koji navodno pokazuje Dalela kako se zaklinje na vernost toj terorističkoj organizaciji. Radikalni islamisti tvrde kako je Dalel bio vojnik Islamske države, a njegov napad opisuju kao 'mučeničku operaciju'.

Novinska agencija povezana s ISIS-om saopštila je da je njihov borac napad izvršio kao odgovor na njihov poziv za napadom na zemlje koalicije koje se bore protiv Islamske države.

(jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track