(VIDEO,FOTO) VELIKI HAOS IZBIO U ATINI Policija i demonstranti zaratili, svuda paljevine i suzavac
Foto: REUTERS 6 12 2016

Protest

(VIDEO,FOTO) VELIKI HAOS IZBIO U ATINI Policija i demonstranti zaratili, svuda paljevine i suzavac

Planeta -

Žestoki sukobi izbili su u centru Atine između specijalaca i grupe demonstranata nakon mirnog marša zbog godišnjice smrti tinejdžera ubijenog od strane policije 2008. godine.

Desetine mladića bacali su molotovljeve koktele, signalne rakete i petarde na kordone, a policija je odgovorila suzavcem i fleš-beng granatama, prenosi AMNA.

Oko 18 ljudi je do sada u pritvoru, a demonstranti su čupali i asfaltirane ploče a postavili su i brojne barikade u stambenom distriktu Nacionalnog tehničkog univerziteta u Atini.

Sukobi su izbili nakon završetka masovnih demonstracija kojim je obeležena osma godišnjica smrti 15-godišnjeg Aleksandrosa Grigoropulosa, koji je smrtno pogođen od strane policije u okrugu Ekarčija u Atini 2008. godine.

Foto Reuters
Foto Reuters

Oko 1.500 ljudi, uglavnom studenata i pripadnika školskih sindikata, kao i razni antivladini pokreti i vanparlamentarne levičarske i anarhističke grupe, marširale su kroz centar grčke prestonice.

Maršu je prethodila gužva van kapija na Tehničkom univerzitetu, gde je grupa demonstranata gađala policajce kamenjem.

Foto Reuters
Foto Reuters

Grupe demonstranata je odmah napala policiju nakon završetka demonstracija i postavila zapaljene kante u tom području. Vlasnici automobila parkiranih u distriktu su navodno bili obavešteni lecima na vozilima da treba da uklone svoje automobile iz oblasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track