FRANCUSKA TUGUJE: Sahranjene žrtve napada na Šarli ebdo
Foto: Ap

Plač i žalost

FRANCUSKA TUGUJE: Sahranjene žrtve napada na Šarli ebdo

Planeta -
Žorž Volinski i Bernar Tinju Verlak sahranjeni su u krugu porodice na istom pariskom groblju, dok je njihov kolega Žan Kabi sahranjen juče u oblasti Šampanj-Arden

PARIZ - Dvojica najpoznatijih karikaturista francuskog satiričnog nedeljnika Šarli ebdo, koji su sa još 8 kolega i dvojicom policajaca ubijeni u prošlonedeljnom napadu džihadista u Parizu, sahranjeni su danas, dan pošto je novo izdanje lista rasprodato za tren oka, izazvavši gnev među mnogim muslimanima.

Žorž Volinski (80) i Bernar "Tinju" Verlak (57) sahranjeni su u krugu porodice na istom pariskom groblju, dok je njihov kolega Žan Kabi (76) sahranjen juče u oblasti Šampanj-Arden. Neke od žrtava napada izvedenog prošle srede biće sahranjene sutra, prenose francuski mediji.

Tokom trodnevnih napada u Francuskoj prošle nedelje, najpogubnijih posle pola veka, ubijeno je ukupno 17 osoba, podseća pariski list Figaro.

Šarli ebdo je juče objavio svoje prvo izdanje posle kobnog napada, a na naslovnoj stranici je prikazao karikaturu proroka Muhameda u suzama kako drži tablu sa natpisom "Ja sam Šarli", pod naslovom "Sve je oprošteno", što je izazvalo burne reakcije u nekim delovima muslimanskog sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track