GEJ ORGIJE NA RAČUN DRŽAVE: Usluge u tri gej kluba plaćali novcem iz budžeta!
Foto: Profimedia

U cilju ravnopravnosti

GEJ ORGIJE NA RAČUN DRŽAVE: Usluge u tri gej kluba plaćali novcem iz budžeta!

Planeta -

Kako su pre nekoliko dana otkrili italijanski istraživački novinari iz emisije "Hijene", vladina organizacija za promovisanje ravnopravnosti UNAR dala je 180.000 evra raznim udruženjima koje upravljaju privatnim seks klubovima i saunama širom Rima.

Oni s identifikovali su tri kluba u glavnom gradu Italije koji su dobili više od 55 hiljada evra i oslobođeni su plaćanja poreza, a istovremeno su nudili erotske masaže i određene dodatke uz plaćanje.

Jedan klub je nudio masažu za 50 evra i oralni seks za dodatnih 70 evra. Drugi klub je naplaćivao 38 evra za masažu i 50 evra za dodatne usluge, prenosi Dejli Bist. Oba kluba dobijala su novac iz italijanskog budžeta, a imali su i "mračne sobe", što su zapravo bile prostorije za orgije gde su muškarci slobodno se upuštali u polne odnose bez previše razmišljanja o zaštiti.

Sam ulaz u klub rezervisan je za ljude sa članskim kartama koje je lako dobiti uz ličnu kartu ili sličan dokument. Kad su novinari pitali imali klub bilo kakvih kulturnih aktivnosti, izbacivač je otvoreno rekao: "Samo otvori usta ili zadnjicu i dobićeš kulturu".

Kulturne aktivnosti su jedan su od preduslova za dobijanje novca iz državnog budžeta i oslobađanje od plaćanja poreza. Jedan od postilaca rekao je novinarima da povremeno klub postavi štand sa informacijama o AIDS-u, ali je odmah rekao da se to dogodi možda tri puta godišnje. Novinari su šefa UNAR-a, Frančeska Spana, otvoreno pitali o tim klubovima, a on je samo obećao da će istražiti što se događa.

Međutim, nedeljama se ništa nije dogodilo ništa, a kad je Spano dao neopozivu ostavku na dužnost, rekao je da ju je podneo zbog poštovanja prema radu kojeg ta organizacija obavlja. Iako su neki već tražili gašenje UNAR-a, legitimne organizacije koje dobijaju novac od UNAR-a kažu da za time nema potrebe jer i UNHCR i UNICEF i italijanski ogranak Crvenog krsta dobijaju novac od države.

Udruženje italijanskih potrošača Kodakons zatražilo je otvaranje istrage o sumnjivom korišćenju javnih sredstava, ali su upozorili da legitimne organizacije dobivaju novac i da se mora oprezno pristupiti svemu tome kako ne bi svi bili jednako kažnjeni.

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track