GENERAL IVAŠOV UPOZORIO: NATO se sprema za nuklearni rat! Rusija će morati da odgovori, a evo i kako
Foto: Youtube

Predsednik Centra za geopolitičku analizu

GENERAL IVAŠOV UPOZORIO: NATO se sprema za nuklearni rat! Rusija će morati da odgovori, a evo i kako

Planeta -

Predsednik Centra za geopolitičku analizu general-pukovnik Leonid Ivašov ocenjuje da se NATO sprema za rat protiv Rusije i to za nuklerani sukob.

Kako kaže, na takav zaključak ukazuje analiza podataka o odnosu snaga između Rusije i NATO-a na zapadnom frontu, brzina jačanja vojne aktivnosti kod ruskih granica, te dimenzije popunjavanja borbene tehnike.

"Ako procenimo nivo demonizacije Rusije, onda možemo reći da se radi o pripremi za stvarni rat, jer se takve aktivnosti obično sprovode uoči rata", navodi Ivašov za list "Komsomolskaja pravda".

Vašington želi da oslabi Rusiju

On ocenjuje da je za Ameriku od strateške važnosti da spreči preporod Rusije.

"Rusija ne samo da postaje samostalna država, već i svetski geopolitički igrač. Čak jedan od geopolitičkih centara sveta", napominje Ivašov.

NATO svoje poteze objašnjava time što Rusija, navodno, želi da zauzme Poljsku i baltičke zemlje.

"To je najveća glupost! Da bi se uspešno sprovela invazija, potrebno je imati bar tri puta jače snage. A šta mi vidimo? Formacija NATO-a u Evropi, po svim glavnim stavkama, čak i po taktičkom nuklearnom oružju, sve više nadilazi ruske. Ko se, dakle, sprema koga da napadne?", pita Ivašov.

Spremni za nuklearni sukob

On tvrdi da se NATO ne sprema samo za običan konflikt, već za nuklearni sukob.

"U tome, naravno, Evropljani nisu glavni igrači. Glavni igrači su Amerikanci. Osim cilja da zaustave Rusiju, oni imaju još jedan cilj: neće dozvoliti Evropi da se oslobodi kontrole SAD", ocenjuje Ivašov.

On veruje da Amerika planira da izazove neku provokaciju - da organizuje incident koji će onda prerasti u veliki sukob.

"Oni očigledno već "modeluju" takvu provokaciju. Vidimo kako se avioni i brodovi NATO-a malo-pomalo približavaju našim granicama, pa onda Turci obaraju naš avion... Pogledajte samo ovlašćenja glavnog komandanta snaga NATO-a u Evropi. U slučaju "iznenadnog napada" nije mu potrebno nikakvo savetovanje, on sam može da izda naredbu za "odbijanje agresije". A oni mogu da izmisle bilo šta", upozorava Ivašov.

Rusija da reagujeIvašov navodi da Rusija treba da "deluje brzo, ali bez panike i užurbanosti".

"Treba da radimo suprotno od onoga što smo radili poslednjih 25 godina. Mi smo se razoružavali, a sada moramo da jačamo "i mišiće i vijuge". Pri čemu, pre svega, treba jačati naše snage kod obala SAD", smatra Ivašov i predlaže:

"Ruski avioni i podmornice tamo patroliraju. Ali, to nije dovoljno. Potrebno je da se dogovorimo sa zemljama Latinske Amerike o otvaranju tamošnjih baza."

U slučaju sukoba Rusija ne treba da napada američke vojne objekte, već centre u kojima se nalaze komande NATO-a i bankari.

"Američke federalne rezerve treba da budu prvi cilj, jer se tamo nalaze glavni naručioci budućeg rata", navodi Ivašov.

(Vesti-online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track