GLAVNOKOMANDUJUĆI VOJSKE SAD: Pripremili smo Trampu ratne planove za Islamsku državu
Foto: Reuters

SPREMNI ZA NAPAD

GLAVNOKOMANDUJUĆI VOJSKE SAD: Pripremili smo Trampu ratne planove za Islamsku državu

Planeta -

Glavnokomandujući američkih snaga predstavio je novoizabranom predsedniku opcije u ratu protiv Islamske države, kao i procenu potencijalnih rizika

Tokom predsedničke kampanje u SAD, Donald Tramp je tvrdio da o borbi protiv terorizma zna više od američkih generala. Bez obzira, Pentagon je spremio za novoizabranog predsednika izveštaj o mogućnostima u ratu protiv Islamske države, piše Newsweek.rs.General Džozef Dandord, predsedavajući Objedinjenog komiteta načelnika generalštaba (najviši vojni čin u vojsci SAD) i prvi vojni savetnik predsednika, naveo je kako vojska i dalje veruje da je Rusija "najsposobniji akter koji može da izazove Sjedinjene Države" i dodao da je lično predstavio trampu poverljivu "Nacionalnu vojnu strategiju", u kojoj su između ostalog procenjene najveće pretnje po nacionalnu bezbednost.

Danford je naveo kako se pre svega govorilo o opštijim stvarima i da nije još stigao do užih pitanja kao što su broj trupa koji treba poslati.

"Ono što je stvarno važno jeste da prvo razgovaramo o tome šta radimo danas, zašto to radimo i šta još možemo da uradimo što do sada nismo uradili", objasnio je.Tramp već mesecima obećava da će odneti brzu pobedu nad ID u Iraku i Siriji, kao i da će sarađivati sa Moskvom u oslobođenju Rake i drugim važnim operacijama protiv terorista. Od pobede na izborima, njegov tranzicioni tim održao je niz sastanaka sa Pentagonom, uključujući i sastanak sa Danfordom u Njujorku, nakon čega je glavnokomandujući američkih snaga izjavio kako je interakcija bila "veoma ohrabrujuća". Pogledajte još na portalu Newsweek.rs:Ambasadorka Kosova izbliza "podsetila" Trampa: Mi smo najproameričkija zemlja na svetu! (FOTO)HAOS U GAMBIJI Trupe Senegala ušle u zemlju, vojska odbila poslušnost diktatoruPutinova mapa izazvala skandal između dva suseda: "Pola Rumunije je u stvari Moldavija"Pakistan upozorava: Ako Indija pokrene "hladni start", ispalićemo prvi nuklearni projektilNovo tržište cveta na mreži: Evo zašto kineskinje pred proleće masovno "iznajmljuju dečka"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja